Idag är det femtonde juli och ikväll ska vi äntligen åka ner till Öland för att springa Victorialoppet efter två års pandemiuppehåll. Jag brukar alltid ha krav på mig själv och vilja springa på en viss tid. Ikväll tänkte jag däremot bara ta mig runt.

Det är dags för Elisas fem en fredag, sista för den här sommaren. Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

1. Vad är hemma för dig, förutom där du faktiskt bor? Gotland känns som hemma, vi har varit där så många gånger att vi inte behöver köra med GPS längre…. Men mitt gamla jobb där jag var i nästan tretton år kändes också som hemma. Samma sak med mitt nya jobb. Jag kom på en sak till. Hemma är också såklart hemma hos mina föräldrar. De bor fortfarande kvar i samma lägenhet som jag bodde i som barn.

2. Vad kan en gäst alltid lita på att du har hemma? Nocco, haha. Och ett glatt humör.

3. Vad är ett kännetecken för ditt hem? Tja, det skulle väl vara allt lego som barnen samlat på sig.

4. Vad är något som fått följa med från tidigare boenden? Alla bilder, tv-möbeln, barnens alla grejer. Men det skulle behöva göras en ordentlig rensning.

5. Hur hamnade du där du bor? Vi hittade vårt radhus av en slump. Vi var rätt så trötta på området som vi bodde i men hade inga planer på att flytta just då. Rickard gick ut på hyresvärdens hemsida och kikade på vad som var ledigt. Och just det här lilla huset som vi bor i nu var ledigt. Vi anmälde intresse och åkte ut till området för att se om det var en plats vi skulle kunna tänka oss att bo på. Glädjen var stor när vi upptäckte att det inte bara var en liten uteplats utan faktiskt en liten trädgård. Så vi hoppades och höll tummarna och blev erbjudna huset. De som var före tackade nej och vi blev så glada. I sommar har vi bott här i tio år.

avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

27 kommentarer

 1. […] länkade förra veckan var: Monika, BP, Janerik, Hannele, Mrs Calloway, Susie, Bokdamen, Madeleine, Hanna, Klimakteriehäxan, Kenneth, Teskedsgumman, Debutsky, Robert, Helen, Ninni, Violen, Susanne, Ejmis, […]

 2. avatar

  Gotland är underbart tycker jag även om det nu är några år sedan vi var där.

  Haha Nocco ja. Min äldsta älskar det, själv tycker jag att det smakar ganska läskigt 😄

  1. avatar

   Hehe, önskar att jag inte gillade nocco. Det är ju ingen hälsokur direkt….

 3. avatar
  säger:

  Vilken solskenshistoria med ert hus, jättekul!
  Har förstått att du älskar Gotland. Har varit där två gånger och jag gillar också ön, men skulle inte vilja bo där, eller rättare sagt på en så liten ö. Men semester går bra.
  Hoppas du njuter av ditt deltagande i Victorialoppet! Åsså skulle det var riktigt roligt att se dig döma matcher på högsta nivån inom damfotbollen.

  PS. Tycker de flesta domarna under EURO 2020 är helt okej. DS.

  1. avatar

   Hehe, högsta nivån inom damfotbollen kommer jag aldrig till. Nu dömer jag mest ungdomsfotboll.

 4. avatar
  säger:

  Lycka till med loppet och så skönt att ni fick tag i ett boende som ni gillar och trivs med.

  1. avatar

   Tack så mycket!

 5. avatar

  Kul när man finner sitt paradis sådär av nästan en slump.

  1. avatar

   Ja, vi trivs så bra här så det blev verkligen lyckat.

 6. avatar

  Minns allt lego som präglade huset där vi bodde när barnen var små. Nu finns det lagrat för kommande generationer av något slag, det är ju tidlöst.

  1. avatar

   Ja så är det. Älskar att bygga med lego och skulle gärna köpa lego till mig själv.

 7. avatar
  Violen säger:

  Vilken lycka det är när man hittar en bostad man trivs med! Gotland låter trevligt. Där har jag aldrig varit men är sugen på en tur dit.

  1. avatar

   Ja, vi trivs så bra. Hoppas att du kommer till Gotland framöver.

 8. avatar
  ninnisbooks säger:

  Jag har aldrig varit på Gotland men skulle gärna åka dit.

  1. avatar

   Hoppas att du får chansen att åka till Gotland. Det är en fantatisk plats.

 9. avatar
  Paula Merio säger:

  Så kul att ni fick det perfekta boendet för er! Förstår att ni gillar gotland, fast jag bara varit där en gång så fick jag många fina minnen. Lycka till i loppet, du är så duktig!

  1. avatar

   Tack så mycket! Ja, vi är svårt förtjusta i ön. Drömmen är en egen liten stuga.

 10. avatar

  Bra att ni trivs i ert radhus!
  Svar..Dom gjorde bra saker förr!
  Kram!

  1. avatar

   Ja vi trivs! 😀

 11. avatar

  Så bra det kan bli och det får man ju säga att det blev med ert radhus.
  Önskar lycka till inför det kommande loppet!

  1. avatar

   Ja, det blev verkligen perfekt. 🙂 Tack så mycket.

 12. avatar

  Jag har aldrig varit på Gotland. Det skulle vara kul att åka dit nån gång.

  1. avatar

   Hoppas att du kommer dit någon gång.

 13. avatar

  legobitar i hålfoten är härligt. ett hus ska se ut som om det bor någon där. fotoalbum har jag alltid släpat med mig också. kul att få precis det hus en vill ha

  1. avatar

   Antar det är lite charmen med lego överrallt att man trampar på det….. 😀

 14. avatar

  Nocco är jag osäker på vad det är, något drickbart…. slump styr många.

  1. avatar

   Det är energidryck.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: