30 mars 2023

Söndagslistan vecka 31

Gillar inte DiLeva men den här är bra!

Inatt ska jag jobba så jag tog en lång sovmorgon och jag kom även i säng skapligt igår. Tänkte sätta på Sagan om ringen, kollade på klockan och konstaterade att det hade varit en riktigt dålig idé. 😛

Känsla: Det känns verkligen som höst. Kommer det bli någon mer sommar eller är det slut för i år? Så känns det.

Väder: Det har varit varmt men solen lyser en aning med sin frånvaro. Slutet av veckan har även dominerats av kraftiga vindar. Nu när mörkret börjar falla tidigare på kvällarna förstärker det känslan av att sommaren är över och hösten är i antågande.

Köp: Inget shoppande den här veckan.

Bilder från veckan:

Låt: Det får bli yesterday med Beatles. Alex spelar på den låten nästan dagligen på Samuels piano. På instagram @hannafialotta finns ett litet klipp på hans pianospel.

Film: Last christmas med Emilia Clarke i huvudrollen (från Livet efter dig). Knäppt kanske att kolla på julfilm mitt i sommaren. Har velat se den länge och när den dök upp på netflix bland förslagen var valet lätt. Det enda i filmen som har med julen att göra är att den utspelar sig under julen. Tyckte det var en mysig film.

Träning:

 • Måndag: Vila
 • Tisdag: Fyra kilometer löpning med domarna och så en mil cykling
 • Onsdag: Supertusingar på bana tillsammans med Rickard.
 • Torsdag: Cykling till jobbet
 • Fredag: Cykling hem från jobbet 16 kilometer
 • Lördag: Dömt fotboll som assisterande. Det var ganska lågt tempo i matchen så vet inte om det kan ses som träning. Däremot så känns det i min ländrygg idag. Det var längesedan som jag hade ont just i länden. Mer pilates, fru Karlsson.
 • Söndag: I skrivande stund inget alls men någon form av fysisk aktivitet ska jag få till.

Veckans länkar: Den här veckan tänker jag utöver mina vanliga länkar även länka till mina egna blogginlägg då det finns en del intressant där. Men först ett par debatter.

Debatt kring Agnes Wold och hennes ovetenskapliga tankar kring kostens betydelse för vår hälsa.

Nolltolerans covid – är det ens möjligt

”Att sjukhusen både i Sverige och många andra länder är underbemannade lär inte kunna lösas genom att stänga ner hela samhällen varje vinter.”

Follow the money– vem kan man egentligen tro på?

Ett erkännande, en ursäkt

En sammanfattning av ett år med dubbla budskap

Mina positiva från veckan:

 • Jag har äntligen nått ett mål som jag haft bra länge.
 • Jag känner mig träningspeppad och motiverad.
 • Kalas för Kevin som fyller två år imorgon.
 • Mysigt att få träffa mamma och pappa en sväng.
 • Härligt att få höra på Alexanders pianospel.

Klantigaste: Man säger alltid till barnen att ta det försiktigt på hala golv. Jag följde inte mitt eget råd i veckan utan halkade omklädningsrummet på badet. Jag föll handlöst bakåt och slog huvudet i golvet. Ida som kom efter mig undrade varför jag satt på golvet….

Exakt så här: Jag skriver under på varje ord!

Sanna Nova Emhttps://www.facebook.com/sannanovaemiliailia:

Jag tror inte att den majoritet som stod på rätt sida av ”solidariteten” riktigt kan förstå hur sjuk häxjakten var för många av oss som valde att avstå sprutan och som bestämt sa NEJ till dessa lagvidriga vaccinpass.

Det är faktiskt något av det sjukaste jag har upplevt. Att helt plötsligt bli betraktad som en pestsmittad dödsmaskin och som en mindre värd medborgare medan 80 procent av mina landsvänner övergav några av våra mest fundamentala, grundläggande mänskliga värderingar. Värderingar som bara för två år sedan var helt självklara för oss! – Att INGEN har rätt att tvinga, hota eller utpressa in något i en annan människas kropp, vare sig fysiskt, socialt, medicinskt eller politiskt.

Det var en riktigt sjuk upplevelse att behöva ta så mycket skit ifrån så många människor – att plötsligt finna sig själv som utstött och föraktad minoritet – trots att beslutet jag/vi tog inte enbart var för vår egen skull utan för allas skull – din, min och våra barns mänskliga rätt, nu och i framtiden. Rätten att inte överlåta våra kroppar som försökskaniner i ett högst tveksamt medicinskt experiment.


Hannas krypin

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Visa alla inlägg av Hannas krypin →

5 tankar på “Söndagslistan vecka 31

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: