Jag hade två paket stillahavsflundra i frysen och vad passar inte bättre då än att göra en fiskgratäng. Min mamma gjorde alltid den här rätten när vi var barn.
Du behöver:
Svampstuvning
Champinjoner
Grädde
Mjöl
Mjölk
Jag gör så att medan fisken steks i ugnen skalar jag potatis och sätter den på plattan. Sedan gör jag stuvningen, börja med att smälta smör i en kastrull. Tillstätt därefter svamparna och mjöl. Rör ihop. Tillsätt mjölk och låt sedan koka upp. Smaksätt med grädde, salt och peppar efter tycke och smak. Ställ åt sidan till fisken är klar.
Till mitt potatismos använder jag mjölk, grädde och smör. Jag tar i lite socker, peppar, piffi och grillkrydda och smakar av. Vispa det fluffigt med elvisp.
När allt är klart lägger jag fisken i mitten i formen och klickar potatismos runt om, häller på stuvningen och lägger på körsbärstomater. In med det i ugnen till tomaterna är varma. Jag hade tre utsvultna barn här så jag kunde inte göra det men annars blir det jättegott att låta ”topparna” på moset få mycket färg.
Gilla detta:
Gilla Laddar in …
Relaterade