och Mat

Mammas fiskgratäng

Jag hade två paket stillahavsflundra i frysen och vad passar inte bättre då än att göra en fiskgratäng. Min mamma gjorde alltid den här rätten när vi var barn.
Du behöver:
Svampstuvning
Champinjoner
Grädde
Mjöl
Mjölk
Jag gör så att medan fisken steks i ugnen skalar jag potatis och sätter den på plattan. Sedan gör jag stuvningen, börja med att smälta smör i en kastrull. Tillstätt därefter svamparna och mjöl. Rör ihop. Tillsätt mjölk och låt sedan koka upp. Smaksätt med grädde, salt och peppar efter tycke och smak. Ställ åt sidan till fisken är klar.
Till mitt potatismos använder jag mjölk, grädde och smör. Jag tar i lite socker, peppar, piffi och grillkrydda och smakar av. Vispa det fluffigt med elvisp.
När allt är klart lägger jag fisken i mitten i formen och klickar potatismos runt om, häller på stuvningen och lägger på körsbärstomater. In med det i ugnen till tomaterna är varma. Jag hade tre utsvultna barn här så jag kunde inte göra det men annars blir det jättegott att låta ”topparna” på moset få mycket färg.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Jag har också drömt om att plugga till sjuksköterska men har utbildat mig till specialistundersköterska inom palliativ vård/avancerad omvårdnad och specialistundersköterska i akutsjukvård och intensivvård. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!