Bakning

Nyttig limpa

  • 4 dl filmjölk
  • 1/2 dl mörk sirap
  • 1 dl grovhackade cashewnötter
  • 1 dl krossade linfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl grovhackade aprikoser
  • 1 dl rågkross
  • 1 dl vetekross
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl siktat dinkelmjöl
  • 1 1/2 dl kruskakli
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk flingsalt
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 tsk bikarbonat

Jag googlade nyttiga bröd och stötte på det HÄR receptet. Jag ändrade lite i det för att passa mig och min smak.

 Gör så här: 
Sätt ugnen på 200° och blanda filmjölk och sirap i en bunke. Hacka sedan nötter och frukten grovt. Blanda alla torra ingredienser väl i en torr bunke och häll sedan ner i filblandningen. Blanda ihop allting till en kletig smet och häll ner i en brödform som du klätt i bakplåtspapper. Jag smörjde formen med smör då jag inte hade några bakplåtspapper.  Grädda brödet i mitten på ugnen i 40-45 minuter. Ät och njut. Jag har kalkon och körbärstomater på min.
 
 

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Jag har också drömt om att plugga till sjuksköterska men har utbildat mig till specialistundersköterska inom palliativ vård/avancerad omvårdnad och specialistundersköterska i akutsjukvård och intensivvård. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “Nyttig limpa

Lämna ett svar