Trädgården

Doften av lavendel

Imorse passade jag på att vattna innan det blir alldeles för varmt. Doften av lavendel som ännu ej slagit ut fyllde luften och jag njöt av att gå i min egen lilla värld och pyssla.  Jag har inte gröna fingrar vad gäller inneväxter men i trädgården är det lättare.
Smultronplantorna har tagit sig fint men bär blir det nog först till nästa år.
Tomatplantorna växer så det knakar och de första blommorna börjar komma.
Åh, snart har första pionen slagit ut! Vad jag längtar och jag är så glad över mina fina och täta buskar.
Rosenbuskarna som jag tidigare år klippt ner växer ännu bättre nu när jag låter det vara. Om ett par år har jag säkert den där fina täta rosrabatten som jag drömmer om. Jag behöver gräva upp en av dem och flytta närmre kanten men jag är rädd för att förstöra rotsystemet. Hur tåliga är rosenbuskar?
Det blir mycket jordgubbar i år och två börjar mogna. Ser fram mot att kunna gå ut på morgonen och kunna plocka färska jordgubbar och ha till frukosten. Jag har även skördat rabarber som jag skivat i slantar och stuvat in i frysen.
 
 

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “Doften av lavendel

  1. Härligt att följa dina pioner. Och lavendel är både fint och luktar gott. Vi har en jordgubbsplantor på balkongen 🙂

Lämna ett svar