Vardagen

En sommarlista

Semstern har nu börjat och jag har njutit av min första lediga dag. Jag vaknade klarvaken vid sex och kunde inte somna om. Jag försökte ärligt talat inte heller. Morgonpigg ja visst….  Jag gick ut och vattnade växterna och satte sedan på vattenspridaren. Det ska bli varmt igen så tänkte bäst att förebygga torkan lite. Här har vi inte bevattningsförbud så jag vattnar någon gång i veckan. Iallafall på framsidan, baksidan behöver få sig en rejäl vattning egentligen. Men jag har inte bestämt mig för vad jag vill göra där så just nu är det rejält eftersatt.
Tomatplantorna och smultronen växer så det knakar. Några bär kanske det blir om jag har tur. Blommor finns. Det var någon som sa till mig att smultron egentligen är ogräs. Väldigt gott ogräs måste jag säga. 🙂 På tomatplantorna har jag räknat till tolv tomater. Hoppas såklart att det ska bli ett gäng till.
Från en sak till en annan. Jag såg en lista hos Rebecca som jag kände att jag också vill göra.
Vad ska du göra i sommar?
Jag ska njuta av ljusa kvällar. Bada på Tofta strand. Jag vill äta alldeles för många jordgubbar och grilla. Jag vill springa härliga pass i skogen och tuffa intervaller på bana.
Ska du åka någonstans?
Ja, vi ska åka till Gotland. Jag och Rickard funderar även på att åka iväg själva någonstans. Frågan är bara var. 2016 åkte vi till Varberg tillsammans och året innan dess till Katrineholm. Ja, vi får se helt enkelt vad det blir.
Hur länge ska du vara ledig?
Jag ska ha semester tre veckor men jag har även lagt mitt schema så att jag hade en ledig vecka innan midsommarhelgen. Känslan är att jag kommer ångra mig som tar bara tre veckor men fördelen är att jag har en extra vecka i höst istället.
Vad vill du verkligen hinna med?
Njuta och vara här och nu. Jag vill inte känna att sommaren bara sprungit förbi utan att ha tagit tillvara på den.
Vad ser du mest fram mot? Gotlandsresan med familjen.
Vem kommer du vara mest med?
Familjen och så den tiden jag är på jobbet blir det att vara med kollegor. Jag vill även träffa mina föräldrar oftare.
Vad kommer du lägga mest pengar på?
Grillmiddagar!
Vad kommer du köpa inför sommaren?
Vi köpte nya kläder till barnen innan sommarlovet och kanske att det behövs kompletteras med något mer.
Kommer du använda det
Nja, jag kommer inte använda barnens kläder, haha. Men jag har shoppat lite till mig som jag vet redan nu kommer bli välanvänt.
Kommer du bli brun?
Ja om ansikte, armar och rygg. Benen får jag lite färg på men inte alls på samma sätt. Som barn blev jag verkligen chokladbrun och det önskar jag att jag blev nu med.
Vad vill du säga till ditt sommarjag?
Njut, sommaren är alldeles för kort!
Vad kommer du att äta?
Jordgubbar, mycket grönsaker och kanske att det blir grillad banan med glass. Grillat är ett måste, ingen sommar utan ett gäng rejäla grillmiddagar tillsammans med familjen.
Vad kommer du att dricka?
Litervis med vatten. Särskilt med citron i.
Vad kommer göra den här sommaren extra bra?
Att det blir ett besök på Gotland. Att sommaren redan kommit med buller och bång.
Vad kommer du ha på dig?
Klänning eller shorts.
Vad oroar du dig för?
Att det ska bli en regnig sommar, att det fina vädret vi har nu inte kommer hålla i sig.
Vad kommer bli extra speciellt i år?
Att jag är mer tillfreds med mig själv vilket kommer leda till att jag kan njuta mer.
Hur kommer du att minnas din sommar i år?
Maj har redan varit minnesvärd. Hur fantastiskt är det inte att ha fått njuta av högsommarvärme redan i maj. Jag kommer minnas semesterresan till Gotland
 
 
 
 

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “En sommarlista

  1. Vilket somrigt inlägg 🙂
    Tycker du verkar ha en bra känsla inför semestern och sommaren.
    En vecka i Turkiet och mina ben fick färg – det har aldrig hänt förut. Med färg menar jag… ljusljusljusbrun. *skratt*
    Ska fundera på det där med Pilates via Skype… lät ju spännande!

  2. Vilket härligt inlägg! Här hemma har vi också semester nu, varvar lite föräldraledigt och semester så det blir totalt 6v för vår del. Känns galet lyxigt!

Lämna ett svar