Funderingar

Ett beslut?

Kan man bestämma sig för att vara lycklig?
Är lycka mer ett beslut än en känsla?
Kan jag trots tuffa tider ändå bestämma mig för att vara lycklig? Visst kan man känna lycka sig lycklig i specifika situationer. Men den där bestående lyckokänslan, är det en dröm? En utopi, något som inte är möjligt att nå? Jag har inga svar, bara delar med mig av tankar som dök upp i huvudet.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “Ett beslut?

  1. Jag tror det är en kombination. Om man beslutar sig för att vara lycklig, är chansen större att man blir det "på riktigt". För hur vi tänker och vilken inställning vi har avgör ju hur vi reagerar på det som händer.

  2. Jag såg en film när jag var liten, som även är en bok. Skriven poetiskt men med många såna tankar i sig, bland annat säger en av karaktärerna som är en trollkarl "Människor vet inte när de är lyckliga", samt "Det finns inga lyckliga slut, för ingenting tar slut". Boken heter The last unicorn som originaltitel och Enhörningen på svenska, filmen heter Den sista enhörningen på svenska och har den engelska boktiteln annars. Jag känner lite som att det stämmer mångt och mycket, vi människor vet först när vi är lyckliga efteråt.

  3. Lycka är en känsla, och man säger ju att tänka positivt är något man kan "övertyga" sig om. Men, man kan nog på ett sätt bestämma sig. Att vara lycklig är fint 🙂

Lämna ett svar