Vardagen

Nu är det dags

Minns du att jag skrev att jag ska börja med keto? Det är några som frågat vad det innebär och enkelt kan man säga att det är att återgå till människans ursprungliga kost och naturliga råvaror. Det stora målet är att uppnå ketos vilket innebär att kroppen i huvudsak förbränner fett istället för kolhydrater. Det är även en antiinflammatorisk kost vilket är den största anledningen till att jag vill testa. Jag har problem med min mage och det finns ingen som skulle bli gladare än jag om jag hittar ett sätt att äta som gör min mage glad.
Det som är spännande är att det finns ett decennium av forskning på ketos och ketoner som behandling vid demenssjukdomar, inflammatorisk tillstånd, autoimmuna sjukdomar, cancer, diabetes epilepsi och övervikt.
Ketos är namnet på det tillstånd då kroppen inte längre drivs på socker och kolhydrater utan på fett. För att komma in i ketos behöver varje måltid bestå av 80 energiprocent fett. Syftet är att sänka blodsockret och ställa om kroppen till att förbränna fett. Fokus är jämt blodsocker och ett jämt blodsocker ger jämt med energi till hjärnan och jämt humör. Är man frisk finns det ingen anledning att oroa sig för lågt blosocker. Inte ens om man tränar hårt. Källa: Martina Johansson, Ketoguiden
Jag ville inte mixtra med kroppen innan jag sprungit löptest och sen blev jag sjuk men nu så är det dags. Vi var och storhandlade mat igår så nu har jag laddat upp. Idag ska jag göra en köttgryta och biffar. Planering och förberedelse är a och o. Du hänger väl med? Det här är ett långt projekt. Minst sex månader måste jag räkna med innan kroppen ställt om. Återigen så vill jag understryka att jag inte gör det här för viktminskning utan för min mages skull. Jag tror inte på att det är bra för kroppen med dessa processade livsmedel som man äter idag. Samhället har förändrats men kroppen är fortfarande kvar i stenåldern. Den vet inte vilken tid det är. Så naturligt som möjligt tror jag är det bästa. Sen gör alla såklart som de vill men det här tror jag på.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “Nu är det dags

 1. Hej hej, hittade precis din blogg :). Det ska bli roligt att följa din resa. Jag prövade en annan kost som heter AIP (antiinflammatorisk paleo) och på tre månader var mina provsvar nästintill perfekta från att ha varit riktigt illa med riktigt hög sänka i över 20 år, och plötsligt visade provsvaren inte ett spår av inflammation. Jag har alltså autoimmuna sjukdomar. Det är fantastiskt vad kost kan göra! I år lade jag till träning, så det är nytt för mig.

  1. Hej! Välkommen hit till mig. 🙂 Vad häftigt att läsa om hur ditt mående förbättrades av att bara lägga om kosten. Undrar hur mycket man egentligen kan göra med hjälp av kosten och istället för med läkemedel.

 2. Alltid trevligt med avstamp i nya rutiner och utmaningar, särskilt när man har en tanke och ett mål med det nya! Ska bli roligt att följa dig! Heja!

 3. Så intressant det här kommer att bli att följa. Kommer du att låta oss ta del av allt du kommer att känna och uppleva under den här perioden?

 4. Tror också att så naturligt som möjligt är bäst, utan halvfabrikat osv. Spännande att få följa din resa! Ser fram emot det <3 Kram!

 5. Verkligen så roligt att få veta med om just Keto, jag kände inte till det sen innan. Låter ju verkligen hur bra som helst, kanske något man borde testa någon gång. Ska bli roligt att få följa den här resan 🙂

 6. Vad spännande det låter! Det skall bli kul att få följa med och se hur det går för dig. Sex månader låter lång tid för att se hur det fungerar men förstår att vissa saker inte ter sig på direkten!

 7. Låter spännande, men också svårt att verkligen hålla en särskild diet. För mig låter dock ketoner som något farligt, då jag hade en elev med diabetes typ 1 och när hennes blodsocker stigit för mycket "sa" hennes lilla apparat att hon skulle kolla ketonerna…

 8. Spännande, önskar dig lycka till 🙂 Själv vill jag kombinera vegetariskt med paleo, påbörjade paleo men kom ur balans nu när pappa gick bort. Men ska försöka komma på banan igen.

 9. Vad spännande =) jag är ju diabetiker typ 2 och jag frågade min dietist om det där och hon sa jag tror inte jag kan rekommendera det så jag la ner den tanken om att testa den. Men jag följer gärna din resa om jag får =)

  1. Det där tyckte jag var väldigt dumt av dietisten. Det här handlar ju om att stabilisera blodsockret genom att minska på snabba kolhydrater och äta mer naturlig kost. Jag vet många diabetiker som blivit hjälpta av det här sättet att äta. Det finns också mycket forskning just kring diabetes och lågkolhydratkost. Hon är nog bara okunnig om vad keto innebär.

 10. Det ska bli spännande att följa din resa när det gäller den här dieten. Det låter väldigt vettigt och bra. Håll oss uppdaterade. 🙂

 11. Vad spännande! Jag har inte kört all in på något men försöker också äta så mycket antiinflammatoriskt som möjligt och använda kosten som medicin. Jag har nyligen blivit riktigt bra på att få i mig syrade grönsaker vilket jag är stolt över 🙂

  1. Syrade grönsaker vill jag också börja med. Just för att gynna bakterierna i magen. 🙂 Det har kommit så många spännande studier som visar att bakteriestammarna i magen är extremt viktigt vad gäller depressioner. Det är spännande att tänka på tycker jag.

  1. Det gör du rätt i! Jag gör det här för att prova om det gör min mage glad. Det påverkar hela kroppen när magen inte är okej.

 12. Vad kul att få följa det här projektet! Jag har aldrig riktigt lyckats komma i ketos, men tror det varit just av bristande planering. Då när jag testade var det i alla fall lockande att det var antiinflammatoriskt.

 13. Ketos låter spännande och egentligen ganska viktigt. En antiinflammatorisk kost borde ju egentligen vara självklart för oss alla. Vilken lite sötnos jag ser där i hörnet. Hjärtat kanske också börjat nu med ketos eller?

 14. Åh har läst å mycket om det här, eller ja människor som kör det här men inte varit så insatt men här kom en bättre förklaring. Hoppas det funkar super för dig, du uppdaterar oss väl?

 15. Spännande, det du gör. Jag hoppas verkligen att det gör nytta och att du mår bra av det. Mycket fett gör maten väldigt god, tycker jag.

 16. Så spännande det ska bli att få följa dig med keto kost. Vad lång tid det tar för kroppen att ställa om sig. Hoppad att kosten passar dig så din mage blir glad 🙂

 17. Men vad spännande det ska bli att följa din keto-resa här! Ha det gärna som ett stående tema och berätta hur det går 😃

Lämna ett svar