Böcker

Den lilla bokhandeln runt hörnet

 ”Nina Redmond älskar böcker, och som bibliotekarie får hon göra det hon gillar allra mest matcha rätt bok med rätt person. Men när hennes älskade bibliotek tvingas stänga står hon plötsligt utan jobb och har ingen aning om vad hon ska ta sig till. Men så hittar hon en annons om en charmig skåpbil och får en idé: hon ska starta en egen bokhandel, på hjul!

Med all styrka, mod och optimism som hon kan uppbåda och därtill sitt livs samlade besparingar gör Nina sig redo för en nystart i de vackra skotska högländerna.

Men verkligheten visar sig vara något helt annat än de berättelser hon gärna drömmer sig bort i. Hon möter en mängd människor som både förgyller och förpestar hennes tillvaro, till exempel en charmig lokförare och en barsk och fåordig bonde på granngården.”

 
Det här är en riktig Hanna-bok. Om det är något jag är svag för så är det feelgoodböcker med lyckliga slut. Det här är den första boken som jag läst av Jenny Colgan och jag gillar verkligen hennes berättarstil. Något mer jag gillar är att boken är relativt kort. Norra Latin som jag läste i helgen var över 500 sidor och ”Den lilla bokhandeln runt hörnet” är lagom med sina drygt 300 sidor. Eftersom att jag vill läsa ut böcker snabbt och jag har svårt att släppa boken innan den är utläst vill jag helst att böckerna jag läser ska vara relativt korta. Men blir jag intresserad av handlingen så spelar inte sidantalet så stor roll. Men vill du läsa en bok som du kommer må bra av så är det den här. Feelgood när den är som bäst!

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “Den lilla bokhandeln runt hörnet

  1. Vilken mysig bok du har läst, helt klart något jag skulle kunna tänka mig kolla upp. Har lite svårt för romantiska böcker men denna lät ju mysig att läsa nu på sommaren. Och feelgood böcker gillar jag att somna till på kvällen. 🙂

Lämna ett svar