Ketojourney

Ketos funkar inte när man inte sover

Det var ett tag sedan som jag skrev om min ketojourney så jag kände att det är dags igen med en uppdatering. Tycker du att de här inläggen är snarkvarning, scrolla vidare. 🙂
I torsdags mätte jag mina högsta ketoner. Man ska vara på en resa i ketovärlden för att uppskatta höga ketoner….
… och lågt blodsocker.
På morgonen den dagen så tog jag sovmorgon och jag sov också en stund på eftermiddagen när jag kollade på fotboll med Rickard. Finns det något skönare än att få sova i sin älsklings knä? Jag tror inte det.
I vilket fall som helst så kände jag i kroppen att det nog var en del på gång så jag mätte mina värden. På bilderna ser du värdena. När man är ketos vill man ha höga ketoner och lågt blodsocker. Jag har redan skrivit tidigare om hur viktigt det är med balans. De senaste två dagarna har jag inte sovit ordentligt och det märks dels på mitt blodsocker och ketonerna. Testade i går kväll och ketosen är nästan obefintlig och mitt blodsocker är inte alls på den nivå som jag vill.
Jag känner inte att jag just nu behöver ändra något med kosten, jag är inte hungrig och jag får bra med energi från fetterna. Så var börjar jag då? Jo, jag ska börja med sömnen, komma i säng vid halv tio och stänga av datorn senast halv nio varje kväll.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “Ketos funkar inte när man inte sover

  1. Man läser överallt att man behöver sömn och där ser jag beviset i din hand. Jag ska tänka på dig när jag inte vill gå och lägga mig;). Det är så svårt att gå direkt till sängen utan att börja med att dåsa till i soffan, men ska försöka dåsa till lite tidigare än jag brukar.

  2. Ja att sova på soffan är jätteskönt ibland tillochmed skönare än sängen, haha. Hoppas du får sova mer ordentligt så kroppen blir som den ska vara 🙂

  3. Blir intressant att se om det blir någon skillnad för dig om du klarar av att fixa det med sömnen 😀 Tycker inte alls dessa inlägg är snark!

Lämna ett svar