Personligt

När jag gick i skolan….

Vi är redan på dag 6 i Madeleines bloggutmaning. Den här gången ska jag skriva om hur det var när jag gick i skolan. Jag kommer berätta om några enskilda händelser som jag kommer ihåg från åren som gått.
Jag minns fortfarande när jag började första klass. Med stolta steg gick jag uppför det lilla steget som ledde till mitt kapprum. Jag var stolt som en tupp och kände mig så stor. Den här tiden minns jag att jag tyckte det var roligt att gå i skolan. 
När jag skulle börja mellanstadiet hade vi bara bott i Linköping i ett år. Det här var 1994. Skolan där jag gick hade roligaste utomhusmiljön. Det fanns fyra olika skogsdungar där man kunde vara och leka och ändå höra skolklockan när den ringde. Jag klättrade på stenar, åkte på fötterna nerför en backe när det var isgata. Om jag minns rätt så druttade jag vid ett tillfälle och slog i huvudet i isen, mindre kul såklart. Men det hindrade mig inte från att fortsätta åka.
Jag var inte den starkaste på gymnastiken. Det är det ämne som jag minns som jobbigast då de andra tjejerna var väldigt aktiva på sin fritid men jag var inte det och därför rent naturligt inte så bra på sport. Pingis spelade jag dock på fritiden men det var ingenting som vi gjorde på lektionerna.
Något jag ångrar: Att jag var mer fokuserad på att vara dryg mot min mattelärare i gymnasiet istället för att försöka lära mig det han undervisade mig om. Mitt underkända mattebetyg har förföljt mig sen dess.
Något jag var bra på: rättstavning, där var jag alltid en av de bästa i klassen (vet att det ibland är stavfel i bloggen men det är inte för att jag inte kan stava utan för att jag snubblar på tangenterna. Märker det ofta när jag redan publicerat inlägget och går tillbaka och läser i efterhand.)
Mitt favoritämne i skolan: svenska. Det var så roligt att få skriva berättelser och arbeten. Just det, geografi också. Något jag tyckte mycket om var att få rita kartor på världens länder. Vi skulle märka ut huvudstäder, största floderna, sjöar och så vidare. Det skulle också vara med språk, valuta och folkmängd.
 

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “När jag gick i skolan….

  1. Jag har märkt att jag har svårt för vissa ord, men det ser jag först när maken visar mig felen. Jag älskar att skriva, men det är inte alltid så lätt med dyslexi.

  2. Fint att få veta mer om dig och din skoltid. Jag ångrar att jag inte vågade ta mer plats i skolan och att jag lät min blyghet ta över så stor del. Hade jag gjort det så hade jag kanske tyckt att skolan var roligare 😊

  3. Jag "snubblar" också på tangenterna trots att jag alltid varit bra på både svenska och stavning. Jag skriver liksom lika fort som jag pratar och i huvudet är det "rätt". haha Men man kan ju göra värre tabbar här i livet tänker jag…

  4. Så kul att du delar med dig av din skolgång! Jag tyckte också om svenskan, iallafall då man fick skriva berättelser 😃 Gramatik tyckte jag inte va värst kul 😅

  5. Roligt att du tyckte om skolan . Hm att vara dryg mot en mattelärare kanske inte så smart :p men äsch . Va bra att du hade ialf bra betyg 💕

  6. Kul med fotona från din skoltid. Jag själv var ganska blyg i skolan fram till högstadiet då jag tog ut min revans kanske man kan säga. Jag tyckte om skola och har alltid haft lätt för ämnena. Det tråkigaste var alla dagar i veckan NO

  7. Åh, jag älskar att läsa och höra om andras skolgång! Jag själv blir alltid så otroligt nostalgisk och nästan lite sorgsen när jag tänker på min låg- och mellanstadieperiod då jag minns det som den absolut bästa tiden i livet! Jag blir ledsen när jag inser att jag aldrig kommer att få uppleva det igen 🙂

Lämna ett svar