Vardagen

I Söderköping

Jag och Rickard skulle turista i Linköping. Jag hade planen klar: åka till kyrkan där vi gifte oss, besöka Flypvapenmuséet och så kände jag bara att om jag ska ”fuska” så var det idag. Så tanken var Ni hao och god mat. 
När vi kom till Törnevalla kyrka visade det sig att den inte var öppen. Det var för tidigt för att åka in till stan och det blåste riktigt kallt. Vad skulle vi hitta på nu?
Älskar gatorna i Söderköping.
Söderköping är verkligen en sommarstad. Här kryllar det annars av båtar, glada människor, affärer och små stånd. Idag var allt stängt, kanalen var tömd och gatorna låg alldeles öde. Första gången någonsin som jag åker till Söderköping mitt i vintern.
Trots att det var så kallt så fick vi för oss att åka till Söderköping och promenera runt Ramunderberget. Väl där så blev jag så nyfiken på fornborgen som skulle finnas längs med en led. 3,5 kilometer dit kändes ju inte så långt. Vi valde dock fel väg och gav lite upp tanken att hitta borgen. Men så tyckte jag att vi skulle följa den orangemarkerade leden: borgsbergsleden. Google lovar en fin led men med ganska krävande partier. Jag kan bara hålla med.
Vissa partier är det klättring över stenar och det är branta backar och vid något tillfälle gick stigen bredvid ett stup. Jag ramlade två gånger, den ena gången satte jag i handen så fick ont i handleden och vid det andra tillfället slog jag rumpan i en sten. Kommer säkert ha ett rejält blåmärke på rumpan imorgon, om jag nu inte redan fått det.
Ravinen gillade jag att se. Önskar dock att man kunde se den bättre uppifrån. Det var svårt att komma nära utan att riskera livet på kuppen. 
Vi hade gett upp tanken om att hitta fornborgen men det visade sig till slut att leden går över den. Det var också när vi skulle över här som jag ramlade och slog rumpan i stenen som jag berättade om tidigare i inlägget.
Jag älskade äventyret att få kliva över stock i sten. När det inte gick uppför eller brant nerför passade vi på att gå snabbt. Vi kom ut från skogen på ett ställe som kändes som om vi var vilse och långt från det rätta stället. Men vi följde de orangea snitslarna och det visade sig att det inte var särskilt långt kvar där vi kom ut. Vi avslutade utflykten med att äta god mat. För mig inte ketovänligt men lchf iallafall. Men det var det värt!
 

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “I Söderköping

 1. Åh vilken mysig dag att få gå runt och kolla och vara turister. Synd att kyrkan inte var öppen men ser verkligen ut som en mysig stund i skogen. Så härligt att gå promenader i skogen 🙂

 2. Åh jag tycker det är så jobbigt med sånna där leder som man ska gå. Dock finns det mycket fint också. Hoppas ni fick mysigt fast allt vad stängt

 3. Hur häftigt är det inte att du har gått på mark som andra bodde på för evigheter sen? Sådant kan fascinera mig massor även om det får mig att låta som en gammal stofil. Så.. vad var det bästa med din dag?

  1. Det bästa var att få vara med Rickard här och nu och kunna prata med varandra utan en telefon eller dator i vägen. Det andra var att få gå på ställen och upptäcka natur som jag inte sett förut. Man brukar säga att är platt i Östergötland men det finns rejält utmanande natur också.

 4. Så synd att inte eran kyrka var öppen :/ I Söderköping är det så mysigt på sommaren 🙂 Den där leden ser livsfarlig ut 😛

  1. Haha, ja den är lite farlig. Fast bilderna gör det lite värre. Jag skulle dock inte dra med mig Ida ut den här leden. Särskilt under vintern när det också är lite halt!

 5. Men vad tråkigt att det var stängt! Men ser ut som ni fick er en härlig dag ändå! sjätte fina bilder och det får mig att vilja besöka stället!

 6. Oj vad fint det där gula huset var, där hade man velat bo helt klart! Åh gud det såg riktigt läskigt ut att gå ner där! Kan verkligen förstå att du ramlade för såg ruskigt halt ut! Hoppas du inte fick allt för ont efteråt 🙂

  1. Man kan hyra rum där så det är inte helt omöjligt. Jag har inte ont nu efter fallen så det gick bra, tack! <3

 7. Söderköping låter lite mysigt ändå. Kanske får åka dit någon sommar (för det låter som om det är mysigast då ;)). Hoppas att du inte får ont av att du ramlade.

 8. Så fin kyrka ni gifte er i. Synd den var stängd, hade varit kul och se hur den ser ut inuit. Men vilken promenad ni fick. Hoppas handleden inte gör rent för ont 🙂

 9. Ett riktigt äventyr. Jag har bara varit i Söderköping på sommaren och då är det ju precis som du säger full fart.

 10. Wow! Ser ut som att slumpen verkligen gav er en fin utflykt. Tror att ni kommer att skratta om det här om många år, om hur ni irrade runt där i skogen, du slog dig lite men ändå fick minnen för livet. Tycker det är så fint att ni gör saker ihop. Ni är bäst! ❤️

Lämna ett svar