Personligt

Fem en fredag vecka 14: Artigheter

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till Elisa så fler kan ta del av Fem en fredag.
  1. Ser du till att hålla upp dörren för folk?
  2. Säger du tack för maten även om du ”bara” är hemma?
  3. När du träffar någon du inte träffat på länge och ni säger att ni måste ses snart, blir det någonsin av?
  4. Rättar du folk när de säger något fel?
  5. Vad tycker du om butikspersonal som kommer upp och frågar om du vill ha hjälp?
1. Ja, såklart. Jag är nog lite yrkesskadad med för jag tar med mig mitt servicetänk i vardagen med. I vissa lägen får jag nästan knäppa händerna bakom ryggen för att inte ”lägga mig i” när personer har lite svårt för vissa grejer.
2. Inte om jag själv lagat maten men däremot säger jag tack till Rickard de gånger som han har lagat mat. Som i torsdags när han hade gjort smörgåstårta. Då överröste jag han med beröm och tack.
3. Tyvärr alldeles för sällan. Men det handlar inte om att jag struntar i det utan att det är så svårt att få till tider. Särskilt när jag jobbar oregelbundet och mina vänner jobbar heltid måndag-fredag.
4. Nej, för det mesta inte. Kan hända ibland om det är något som är ”tokfel”. För det mesta låtsas jag som att jag inte hörde.
5. Vill jag ha hjälp så tycker jag att det är bra att jag inte behöver leta efter personal. Men de gånger jag inte är intresserad av att köpa något utan bara vill titta tycker jag att det är lite jobbigt.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “Fem en fredag vecka 14: Artigheter

  1. Butikspersonalen har nog fått instruktioner om att vara behjälpliga och vänligt fråga kunderna om de vill ha hjälp. Undrar just hur det ska gå med alla våra butiker nu när de drabbas så hårt under coronatider. Tror det är mycket som inte kommer att återgå till det gamla…
    Trevlig helg

  2. Man vill ju gärna titta ifred i butiken, sen ber man om hjälp om det behövs. Jag gillar mitt space och vill helst inte känna mig övervakad i butiken, ”kan själv” 😂

  3. Ja tyvärr säger man väl att man skall ses och ta tag i det men sällan gör man det, försöker bli bättre på det i alla fall. Jag rättar ofta när det blir fel däremot 💕

Lämna ett svar