Plugg

Det är ju nästan så man blåser bort

Oj, jag behöver verkligen pusta fönstrerna. Det är en sån där typisk sak som jag egentligen skulle leja bort om jag hade möjligheten. Måste nästan kolla upp vad det skulle kosta att få hjälp med det. Men det är inte det som det här inlägget ska handla om utan snarare skolan.
Hej måndag! Vinden viner runt knutarna och när jag går ut är det allt annat än tyst. Jag har jobbat till två idag och nu när jag kom hem så satte jag mig med att skriva lite på en av de sista uppgifterna i kursen. Den som ska vara klar nu den fjortonde måste jag suga lite mer på och den som ska vara inne 27:e ser jag som klar.
I förra veckan så läste jag ut boken i nästa kurs, Bli en medledare, det är ungefär trettio sidor och vilka uppgifter som ska göras baserade på den kursen blir spännande att se. Det är en väldigt intressant bok iallafall om hur man på ett bra sätt kan hjälpa sin chef. En spontan reflektion är att jag vet inte många chefer som skulle gilla att medarbetarna ”lägger” sig i ens jobb. Så är nog inte tanken med boken egentligen. Kommunikation och kunskapsförmedling heter iallafall kursen. Tycker det låter väldigt spännande faktiskt. Att kunna förmedla kunskap på ett bra sätt utan att trycka till någon är en konst. Samma sak att ge konstruktiv kritik.
Jag tänkte faktiskt sätta händerna i en bok som vi ska använda i vårens sista kurs, fick hem den idag och den handlar om motiverande samtal vid autism och adhd. Superspännande ju att jag får lära mig mer om det. Behöver egentligen inte börja med det nu men jag gillar att ligga några steg före. Särskilt eftersom jag har så mycket annat om mig och kring mig.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “Det är ju nästan så man blåser bort

 1. Att putsa fönster är såå tråkigt men ack så skönt efter! Jag blir alltid så löjligt nöjd efter😂
  Härligt att du är klar med uppgiften! Jag hörde till de som sköt på det in i det sista även om jag också hade behövt göra det tidigare för att få ihop vardagspusslet..
  här har vi gett upp hoppet om snö. Det regnar bara och nu ser vi fram emot våren🌸

 2. Usch ja putsa fönster är inget kul. Stormar gör det med.
  Du verkar vara inne i pluggandet med och det är ju super. Låter som spännande kurser du läser hela tiden. Det där med kommunikationen är så viktigt.

 3. Vad härligt att du är klar med uppgiften som ska vara inne den 27 😊 du klarar båda med en dans känner jag på mig 👍.. Fubbigt att ni har snö här regnar det ju bara 😖..
  Hur många terminer ska du läsa? Du är otroligt duktig som kämpar med skolan det måste jag säga 😉

 4. Det där med att putsa fönstren behöver jag med här 🙈 men just nu ligger det inte som prio på att-göra-listan. Tänker att de blir ändå snabbt lika hemska med tanke på vädret som är.
  Låter som spännande kurser du läser!

 5. Jag är himla duktig på att leja bort det där med fönsterputs till min mamma – haha! Men jag vet inte om hon blir lika sugen på det sen när vi flyttat till gård. Där finns det MÅNGA fönster och jag får nog hjälpa till lite…

 6. Ja, fy vad det blåser. Jag trodde att min balkong skulle blåsa iväg både i går och i dag. Jag kan tänka mig att det kan vara skönt att ligga lite för nu. Den boken med autism och adhd lät spännande. 🙂

Lämna ett svar