Funderingar

En människosyn som jag inte ställer upp på!

Jag vet inte i vilken verklighet den här Anita lever i men hon lever definitivt inte i verkligheten. Om det är så här gemene man resonerar så förstår jag varför det ser ut som det gör. Jag förstår varför det har kunnat bli vaccintvång och böter för ovaccinerade. Och jag förstår varför så många inte ens vill viska ordet ovaccinerad.
Jag har tittat på statistisk cirka ett år tillbaka och den största delen av IVA-patienterna vårdas INTE för covid. Hur vet man ens om de som ligger på IVA verkligen är ovaccinerade? Om det är mindre än 3 personer på IVA inlagda för covid så rapporteras de som ovaccinerade för att inte röja någons vaccinstatus. I min region så är det några inlagda med covid men de flesta är inlagda för något helt annat än covid. Tex att man fått ett positivt pcr-test men att man sökt för något helt annat än coronasymtom. Alla provtas ju när de kommer till akuten.
Åter till Anita, var skrämmande att läsa kommentarerna eftersom många faktiskt delar hennes syn. Hur har det kunnat bli sådan hets och hysteri? När ska man lägga fokus på rätt sak? Det vill säga rusta upp sjukvården så den står pall för kriser. Det kommer komma fler pandemier och då hoppas jag att politikerna har gjort sin läxa och lärt sig något av misstagen. 
Är det här en människosyn som du kan stå upp för?Att en grupp ses som bov och bandit när all data snarare pekar på att det inte är någon skillnad förutom vad gäller IVA. Tittar man på smittsprdning är det ingen skillnad mellan grupperna.
Tänker man lika med hjärtpatienterna, rökarna eller de med övervikt? Eller de som pysslar med extremsporter och behöver traumavård?
Jag kommer aldrig någonsin ställa upp på den här människosynen som så många nu under pandemin anammat. Byt ut ordet ovaccinerad mot judar, människor med mörk hudfärg, romer och så vidare. Hade du fortfarande tyckt att det var okej att uttrycka sig på det här sättet? Om du tycker det, vad är det för skillnad? Förstår faktiskt de som drar parallellen till nazisternas Tyskland. Sagt det förr och säger det  igen, det är en skrämmande utveckling. Vill du vara en del av det? Eller vill du kunna se tillbaka på den här perioden och vara stolt över att du stod pall?

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “En människosyn som jag inte ställer upp på!

 1. Hej Hanna,
  Håller med och Monica här i kommentarsfältet till punkt och pricka! Så farligt att dela upp människor i kategorier med den ena underlägsen den andra.
  En annan fruktansvärd sak som vissa spyr ur sig i sociala media är att ovaccinerade skall nekas sjukvård för att de själva valt att inte vaccinera sig. Men då kan man ju undra över alla miljoner människor som röker och har en livsstil som gör att de får våra vanliga kroniska folksjukdomar som kostar sjukvården hur mycket som helst? Hur tänker man om dem? De har ju också valt hur de lever.
  Så sjukt. Vilken människosyn.
  Varm kram,
  Anneli

 2. Det var något alldeles vanvettigt okunnigt och dessutom grymt hon skrev och fortsätter skriva. Hon skrivit mycket otäckare än det du har med och många många försöker "tala" med henne, men hon förstår noll och är kommunalpolitiker inom socialdemokratin. Hon har bara 7 års skola och tycker väl att hon är bra som tagit sig fram så här. Men är nu en stor nackdel för partiet.
  Det går inte att förstå om hon får vara kvar som politiker. Vi lever i en demokrati ännu så privat får hon tänka vad hon vill men samtidigt ska vi vara ett upplyst land och har inga analfabeter idag så oerhört märkligt är det. Riktigt otäckt.

Lämna ett svar