1 december 2023

Söndaglistan vecka 1

Ute snöar det till och från, jag har byggt färdigt pusslet jag fick i julklapp av Rickard, på spisen puttrar en köttgryta och så blir det stekt potatis till. Missbedömer alltid hur lång tid det tar att steka potatis. Startade därför ugnen med så får de gotta till sig lite till där. Efter maten ska jag ut och åka pulka med Ida. Bäst att passa på, det lovas plusgrader i veckan igen.
Känsla: Veckan började bra, sen blev jag sjuk men jag har trots det ändå varit rätt glad. Hade en dipp igår då jag bara blev trött på saker och ting men det var tillfälligt.
Väder: Snö!
Veckans mest lästa inlägg:
– Med fingrarna djupt ner i kakburken
Tråkigaste: Att veckan startade bra med en snabb femma och sedan blev jag sjuk. Visst är det skönt att få sitta i mitt hörn av soffan. Men det är ju bara när jag inte typ bor där som jag gjorde nästan hela veckan.
Ett indirekt ställningstagande?
När jag gick i gymnasiet, egentligen hela skoltiden pratades det väldigt mycket skit om mig. Att säga att det fortfarande påverkar mig idag är tyvärr ingen överdrift.
Är tystnad samma sak som att indirekt tycka att det är okej?
Vad är värst, att bli utsatt för elakheter eller att se de som står tyst vid sidan av och inte vågar/vill säga något?
Eller handlar det mer om rädsla för repressalier på ett eller annat sätt? Att familj och vänner ska vända sig emot en om man visar vad man verkligen tycker?
En annan sak som gjort att jag funderat över det här är att mina tänkvärda poster på facebook sällan får några reaktioner. Det är samma klick som hela tiden visar engagemang. Vad tycker egentligen resten. Håller de med? Håller de inte med? Vad är deras inställning egentligen? Vågar de inte visa var de står i frågan? Oavsett om det är med eller mot mig? Eller är man bara trött och orkar inte engagera sig alls i frågan? Många tankar men inga svar. Hur tänker du?
Veckans träning:
Veckan började bra med fem snabba kilometer, sen var jag tvungen att ta en träningspaus. I fredags tränade jag fyrtio minuter pilates eftersom jag kände mig pigg och igår blev det fyra kilometer relativt snabb jogg på löpbandet vilket kändes riktigt bra.
Fem positiva från veckan:
– Bra träning trots förutsättningarna
– Att mina frågor till Lena Hallengren fått väldigt många likes. Många är vakna och börjar ifrågasätta. Mer av det tack!
– Ett gäng nya läsare har hittat hit. Kul! Välkommen. 🙂
– Snö och pulkaåkning med Ida.
– Att jag frisk och kan gå till jobbet igen imorgon. Visst är det skönt att vara ledig. Men det är under förutsättning att man kan utnyttja sina timmar. Det är inte så kul att vara hemma från jobbet när det är på grund av sjukdom och man därför inte ska göra något.
Dummaste: Att en del tycker att om man är vaccinerad eller inte ska avgöra om man är lämplig eller inte att jobba med människor. Vem blir du helst vårdad av: en ovaccinerad person som verkligen brinner för sitt jobb, är ödmjuk och gör sitt absolut bästa i varje möte med dig. Eller en vaccinerad som bemöter dig dåligt, stressar igenom mötet och visar med all tydlighet att personen inte vill vara där. Jag vet vem jag vill möta. Är medveten om att mitt exempel på den vaccinerade är en ytterlighet, men det visar också det orimliga i att avgöra en persons kompetens genom ett vaccin. Ur smittskyddsynvinkel och att skydda den som är skör och svag: ja absolut. Men det är under förutsättning att det verkligen är ställt utom allt rimligt tvivel att man inte smittar som vaccinerad. Men nu visar mer och mer statistik att ingen är ”säker”. Så därför blir resonemanget så dumt.
Bilder från veckan:
Som trots sjukdom ändå blev en del. Jag får assocciationer till en daimstrut när jag ser Idas snöglass. Sanden är daimkulorna.
Veckans filmer:
Det har blivit väldigt många filmer den här veckan, mest julfilmer. Kanske att jag börjar tröttna på julen nu.
– the holiday
– kissing booth, 1, 2 och 3. Vet inte om jag var extra blödig nu i helgen men jag satt ärligt talat tårögd under vissa bitar.
– christmas with a view
– christmas next door
– falling inn love
– christmas in Wienna
– christmas wedding planner
En trist nyhet: Danmarks motsvarighet till folkhälsomyndigheten SSI har under ett års tid överdrivit pandemisiffrorna på grund av politiskt tryck. Sedan kom rapporten om att Mette Frederiksen avsiktligt redovisat  missvisande och kraftigt överdrivna siffror för att kunna stänga ned landet. Läs mer HÄR och HÄR.

En positiv nyhet: Sverige får bekräftelse av en dansk överläkare kring att Sverige troligtvis valde rätt pandemistrategi. Det vill säga ända tills Tegnell föll för det politiska/folkliga trycket. Vilket av det det är låter jag vara osagt. Läs mer HÄR.

 

Hannas krypin

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Visa alla inlägg av Hannas krypin →

0 tankar på “Söndaglistan vecka 1

  1. Ett så himla trevligt inlägg att få ta del av! Jag är inte mycket för listor, men dina rader var läsvärda – tack. Hoppas att du får vara frisk närmaste tiden samt att kommande vecka får dig att må bra.
    Kram

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: