Min vardag

En dagens tack!

Rubriken som jag valt är nog bloggens mest använda. Men jag tycker den är bra att ta till när jag vill sammanfatta min dag i några förvalda punkter. Jag startade min torsdag med att försova mig. Klantigt värre. Ställde bara två larm och glömde bort mitt backup-larm. Jag har dock en inbyggd klocka så vaknade en timme innan jag började. Jag kom i tid men fick ta närmsta parkeringen istället för att kunna parkera en bit bort och få lite vardagsmotion. Så blev det idag och det blev så bra ändå.

Känsla: Lite ledsen när jag tänker på vissa saker. Ibland nästan lite bitter men försöker tänka att det kommer ordna sig.

Påminnelse: Vad andra tycker och tänker om mig har inte med mig att göra. Har människor sin förutfattade mening om mig och är ovillig att ge mig en chans så är det deras förlust.

Mina positiva från idag:

 • att min lilla blåa bil äntligen är lagad. Men vi måste börja fundera på om det är dags att byta ut den. Svårt val faktiskt eftersom vi är enda ägarna och haft bilen sen den var ny.
 • kul att träna pilates igen.
 • bra dag på praktiken.

Fundering: Är en läkarstudent som läst sina fyra terminer och då automatiskt blir undersköterska mer kompetent än en person som gått undersköterskeprogrammet och jobbat som det i flertal år?

Träning: Kört igång min pilateskurs i Mjölby igen. Det blev en timmes hårt jobb och jag kommer garanterat ha träningsvärk….

Outfit: Blå tights från Stronger, svart tröja från samma märke och så min Hannas Pilates t-shirt.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

10 Comments on “En dagens tack!

 1. Att försova sig känns under hela dagen sen. Men sånt händer några ggr per år 😊. Tur att du kom i tid ändå.

  Då har du & jag lite samma känsla. Att det inte helt bra med känslor ❤️. Precis. Det kommer att ordna sig.

  Skönt att bilen är lagad 🙂. Gött att du kommit igång med träningen 💪👍. Det är gött med träningsvärk 😊.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

 2. Jo, den känslan har jag också burit på till och från. Det är inte kul alls. Tur att du hann till jobbet i tid även fast du försov dig.

  Tänk att dom som inte vill ge dig en chans förlorar på det och du vinner.

 3. Delar din känsla idag och tänker samma också: det kommer ordna sig❤️ Behövde verkligen läsa din påminnelse idag, så sant! Måste bli bättre på att inte bry mig om vad andra tänker, det styr mitt liv lite väl mycket tyvärr. Härligt att du fått en bra dag på praktiken och att bilen är lagad 🤗

 4. Fyra terminer? Jag har hört att det redan är efter typ en som de har motsvarande kunskaper. Men iofs så är det obduktion som är grejen första året så ja vad kan de lära sig då liksom? Inte så mycket vårdande i alla fall.

  Det första känner jag igen mig i med att försöka tänka att saker blir bättre typ. Sen kommer liksom folk alltid snacka skit och ha en åsikt om en. Jag avskyr den grejen 🙄

  1. Jag googlade och det är till och med efter termin 6. I sommar när undersköterska blir en skyddad yrkestitel kommer man inte automatiskt att kunna arbeta som undersköterska utan då måste man få sin kompetens prövad.

Lämna ett svar