Min vardag

Hoppa på tåget – picknic

”Hoppa på tåget” är en utmaning som Åke hittat på. Varje lördag ska man tolka ord och deltagarna har varit med och önskat ord.

Picknick – ett ord som omedelbart för tankarna till soliga dagar, lata eftermiddagar och god mat i det fria. Jag kommer att tänka på en dag när pojkarna var små. Jag stekte ett stort lass med pannkakor och så gick vi till en lekplats i närheten. Hur mysigt som helst!

Picnick behöver inte vara begränsat till det traditionella konceptet med filtar och korgar. Med lite kreativitet och äventyrslust kan du förvandla din nästa utomhusmåltid till en minnesvärd upplevelse. Oavsett om det är på en bergstopp, vid en sjö, eller mitt i stan, är det viktiga att njuta av naturen och sällskapet, och låta maten bli en del av det större äventyret. Så varför inte ge dig ut på en annorlunda picknick nästa gång?

Backpacker-Picknick

För de äventyrliga som älskar att ge sig ut på vandringar, kan en backpacker-picnick vara den perfekta pausen. Istället för en tung korg kan du packa din ryggsäck med lättviktiga godsaker som energibars, torkad frukt, nötter och vatten. Ta en paus på en naturskön plats, låt ryggsäcken bli picknickkorgen och njut av utsikten medan du laddar upp inför nästa etapp. Eller

Cykelpicnick

För de som älskar att ta sig fram på två hjul, varför inte göra en cykeltur till ett picknickäventyr? Packa en cykelkorg med enkla godsaker som smörgåsar, frukt och en kylig dryck. Utforska cykelvägar, stigar eller bara cykla runt i din egen stad och stanna till där det ser vackert ut. En cykelpicknick är en perfekt blandning av motion, natur och njutning.

På stranden

Att picknicka vid stranden är klassiskt, men istället för en vanlig filt kan du ta med dig en hopfällbar strandstol eller en hängmatta för extra komfort. Packa svalkande frukter som vattenmelon och druvor, samt läckra snacks som hummus och grönsaksstavar. Med havets brus i bakgrunden blir detta en picknickupplevelse utöver det vanliga.

Picknick i stan

För de som bor i städer är det lätt att glömma bort den gröna oas som finns mitt i betongdjungeln. Ta med en liten picknickfilt och utforska stadens parker eller grönområden. Många städer har även picknicktillstånd som tillåter att du bär med dig vin eller öl, så varför inte göra det till en vuxen picknick med några goda ostar och en flaska rött?

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

12 Comments on “Hoppa på tåget – picknic

  1. Picknick med pannkakor låter fantastiskt!
    Många bra picknicktips från dig … och jag håller med. det finns många möjligheter!

  2. Många fina förslag till picknickar kommer du med! jag som inte har bil eller cykel utan går eller åker buss tar alltid ryggsäcken med för att ha händerna fria. Ibland har jag en picknick för mig själv någonstans längs sjön, ibland är barnbarnsfamiljen med och då får man tänka lite mer på att det ska finnas något kul för småttingar. Jag hoppas på många utflykter i sommar och lagom varmt väder.

  3. Personligen föredrar jag absolut att sitta på en stol/en bänk om jag ska äta och dricka nåt i det fria. Att hitta ytor för picknickar mitt i stan är faktiskt förvånansvärt lätt här i Stockholm. Stan har ju många fina parker och grönytor där många slår sig ned med sina arbetskompisar och intar lunch en vardag.

Lämna ett svar