Min vardag

Skräppost

”Kära Kund, 
Handelsbanken visar en stor oro och vill höja säkerhet och integritet i alla våra bankkonton. Vi skulle vilja fästa er uppmärksamhet på följande. Förra året hade Handelsbanken tillsammans med många andra svenska banker, flera storskaliga internet-bedrägerier.
Det är därför vi de senaste månaderna, påbörjade ett stort projekt för att bekämpa dessa internet-bedrägerier. Alla dina online-konton bör kopplas till en nyutvecklad säkerhetssystem, som möjligt gör misstänkta rörelser och utvecklingen i ditt online bankkonton snabbt spåras ned och lösas.
Det har visat sig att ditt online Handelsbanken konto fortfarande inte är utrustade med det nya säkerhetssystemet. Vi behöver 5-10 minuter av din tid att slutföra den här uppdateringen för att säkerställa att ditt konto uppfyller våra nya säkerhetsåtgärder.
 
Till att börja denna process, kan du använda följande länk: https://handelsbanken.se/upgrade En tjänsteman från Handelsbanken kommer att kontakta dig efter uppdateringen för att slutföra hela processen. När hela processen är klar kommer du att fortsätta använda våra online banktjänster med stöd av ett förbättrat säkerhetssystem. Vi vill tacka er på förhand för ert samarbete.
 
Med vänliga hälsningar,
 
Kundtjänst”
 
Det här mailet var i min skräppost idag. Jag blev nyfiken så jag klickade mig in på det. Jag blir så förvånad över att människor tror på det (Obs: dömer ingen) Tittar man ordentligt ser man många fel (jag har markerat dem) och framförallt email-adressen. Handelsbanken har knappast denna adress: wmolina@ivic.gob.ve
 
Det finns alltså många sätt att se om mailet kommer från sin bank eller inte. Är man osäker, ta kontakt med banken innan man gör något förhastat. Bankerna skickar aldrig mail där de vill ha kontonummer, koder osv.
 

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “Skräppost

  1. Jag har fått liknande mail, från "Swedbank". Jag märkte direkt att det var något lurigt, eftersom jag inte ens är kund hos dem.
    Svar: Tack! Jag är så glad att jag äntligen har fått ett jobb.
    Kram

Lämna ett svar