och Mat

Kyckling a la Hanna

Ni är några som frågat om receptet på min kyckling i ugn så tänkte att jag lägger ut receptet här. Alltid när jag lagar mat så höftar jag med mängderna.
Till oss fyra (Samuel är inte hemma) + matlåda till mig imorgon.
900 gram kycklingfilé
1 pkt bacon
1 röd lök
Några färska champinjoner
1 burk creme fraiche
Grädde
Färsk ananas
Riven ost
Tinade upp kycklingen i ugnen då vi ville att det skulle gå fort, Delade den därefter och kryddade med curry och svartpeppar.
Under tiden kycklingen steks i ugnen skar jag bacon, röd lök och svamp och stekte det. När jag steker bacon använder jag aldrig matfett. Det behövs inte.
Blanda ihop cremefraiche, grädde, vatten, riven ost, curry, grillkrydda, svartpeppar, ananas, svamp, bacon och löken 
När kycklingen är nästan färdig, bre på blandningen och gratinera tills den fått fin färg. Servera med ris, potatis eller pasta. Bröd är också gott till.
 
 
 

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “Kyckling a la Hanna

Lämna ett svar