Personligt

Sjuttonåriga Hanna

Bilden är från någon vecka innan jag tog studenten. Jag gick till en ”riktig” fotograf för att ta fina bilder. Jag var väldigt obekväm framför kameran och hade svårt att slappna av. Men några bra bilder fick vi till iallafall och den här är favoriten.
 
Om någon hade sagt till mig då att ”Hanna, när du är tjugo kommer du ha fått ditt första barn och innan du är trettio kommer du ha tre” så hade jag skrattat dem rakt i ansiktet. Innan jag fick barn skulle jag vara gift, ha ordnad ekonomi och jobb. Bara ett år senare var jag gravid med Samuel med de sämsta förutsättningarna, jag bodde hemma, hade inget jobb, bara praktik och gjorde slut med killen under graviditeten då vi verkligen inte passade ihop. Som upplagt för kaos. Men trots att förutsättningarna inte är de bästa kan det bli riktigt bra ändå.
 
Som sjuttonåring kunde jag heller inte tänka mig att jobba med det jag gör. Jag skulle hålla på med hästar och vård var helt uteslutet. Nu älskar jag mitt jobb mest av allt och har aldrig ångrat att det var just inom vården jag valde att jobba. Jag älskar att jobba med människor, att få ge en liten del av mig så att deras vardag blir bättre.
Livet tar mig i riktningar som jag aldrig trodde som tonåring men vad bra det har blivit ändå.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “Sjuttonåriga Hanna

 1. det är lite häftigt. tänker oxå så ibland, tänk om någon hade sagt till mig första året på gymnasiet att innan du sluta här så kommer du att vara gravid och få barn…

 2. Det är ändå tur att vi inte kan se framåt i tiden. Jag trodde inte heller att jag skulle bli mormor vid 42!! Jag som inte ens skulle ha barn.
  /P

 3. Det var ju heller aldrig någon som trodde att du skulle bli fotbollsdomare och löpare. Man blir väl som man umgås säger dom:) Jag är glad att du gjorde slut med din dåvarande kille för då fick jag dig.
  Puss på dig
  /din lyckliga man

 4. Hej! Kul att du tittade in till mig så att jag hittade hit!
  Jag ser att du har en bra fundering om städning du också. I ett tidigare inlägg! Kul! Alltså, det är ingen idé att städa….
  Roligt att ramla in och få läsa om ditt liv! Det har ju blivit bra trots lite kaos där i början! Det mesta ordnar sig i livet, det gör ju det, bara man tar tillvara tillfällen som dyker upp!
  Bra också att trivas med sitt arbete, jätteviktigt!
  Agneta kram

 5. Vilken trevlig och inspirerande blogg! När jag läser om dig så påminner det mig om min minsta dotter. Oavsett vad man gör eller hur det blir så är det så trevligt att läsa att det blir bra. Positivitet sprider inspiration och glädje.
  Kram

 6. Ofta blir ju inte livet som man tänkt sig, men det kan bli ännu bättre och nya möjligheter öppnar sig om man själv är öppen.
  Väldigt roligt att läsa om hur du såg på din framtid som ung och hur du har det idag.
  Att du är glad, nöjd och tacksam förstår jag…
  Lycka till vidare i livet.

 7. Nej, man växer som person för varje år tycker jag. Det man tyckte och tänkte som tonåring finns inte längre kvar och det är väl tur det i många fall 😉

 8. Livet är förunderligt på det viset. Att det ständigt tar nya vägar. Nya spännande äventyr som väntar. Och att det inte blev så som man hade tänkt sig som tonåring kanske bara är bra. Förhoppningsvis har livet blivit så mycket bättre än vad man kunde föreställa sig och allt man har gått igenom på vägen har ju format en till den man är idag. Jag är glad för att du trivs så bra med ditt liv och de val du har gjort längs vägen Hanna. 🙂
  Kram Lotta

 9. Fint foto!
  Livet förändras hela tiden och det vi tror skall komma med morgondagen kan visa sig bli något helt annat, men det kan bli bra ändå… =)

 10. Lika vacker då som nu 🙂
  Och trots att du inte alls gick den väg du trott så känns det som du är en harmonisk härlig nöjd person idag 🙂
  Stor Kram Sanna

 11. Ja tänk vad livet förändras 🙂 Jag kommer också ihåg hur jag drömde om att få jobba med hästar och skulle göra det efter att jag tog studenten på naturbruksgymnasiet men det blev inte så vilket jag ändå på något vis är glad för idag 🙂

Lämna ett svar