Hälsa

”Bakfull” av socker

Jag skrev för ett tag sedan om hur tillsatt socker får mig att må och nu har jag har märkt ytterligare en konsekvens för mig av äta tillsatt socker. Varje gång som jag ätit godis har jag mått riktigt illa dagen efter, ungefär som efter för mycket alkohol.
Exakt samma sak var det nu på morgonen och då åt jag inte alls samma mängd godis igår kväll som jag brukar. Ett par rader mjölkchoklad och så några geléhallon. Jag vet inte om det är sockret eller om det är alla konstiga tillsatser som är i smågodis som gör det. En sak som är säker är iallafall att det vill jag inte stoppa i min kropp. Så gott är det inte att det är värt det. Det smakar ju bara sött.
Därför att har jag bestämt mig för att det är slut med sötsaker. Jag ska baka mer istället. Mina kladdkakor jag gjort, fudge och så vidare har inte den här effekten på kroppen som raffinerat socker har. All-in på LCHF med andra ord. En light-variant dock för potatis och ris mår jag bra av så det kommer jag fortsätta med. Likaså grönsaker. LCHF passar mig för jag har aldrig haft problem med att äta fett. Hur gott är det inte med smör och potatis (färskpotatis med massor med dill och lite salt) till exempel eller kokta grönsaker med smör och salt på. Mums!
 

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “”Bakfull” av socker

  1. Har hört fler som inte äter socker i vanliga fall som säger att det blir precis som en bakfylla dagen efter sockerintag. Det får ju en annan att verkligen börja fundera över vad man stoppar i kroppen! 😳

  2. Det där med bakfull dagen efter, konstig huvudvärk, tröttmössa, har jag oxå känt av. Drar oxå paralleller med godis och socker. Fast i bland kan jag få det med nötter oxå. Försöker oxå få bort sockret iaf hos mig då det är jobbigt att påverka både man och barn.

Lämna ett svar