Hälsa

En perfekt avokado

Hur ofta händer det att man får en alldeles perfekt mogen avokado? I stort sett aldrig. Den här åt jag imorse mixad med banan till min gröt. Låter lite speciellt kanske men det är väldigt gott ihop med ett gäng nötter och mandelmjölk. Mm, längtar redan efter frukosten, dagens bästa måltid.
Avokado är en mycket bra näringskälla. För det första innehåller den nyttiga fetter som bland annat är bra för hjärtat. Den kan minska sötsuget och göra så att du småäter mindre.
Den är även en guldgruva sett till näringen. Avokadon är full med enkelomättat fett, 14 mineraler, protein, 18 essentiella aminosyror. fibrer, karotenoider, omega 3, vitamin B, C, E och K, och mycket mer. Den sägs även kunna skydda mot hjärtsjukdomar, hjärnsjukdomar, diabetets och kombinationen av näringsämnen, bra fetter och fibrer kan hjälpa till att sänka LDL och höja din goda HDL-kolesterol, hjälpa till att reglera blodsockret och hålla inflammationer borta. Sen passar den i stort sett till allt. Hur bra är inte det!
Förra veckan skrev jag om att jag alltid är hungrig och att det inte spelar någon roll vad jag åt. Hemligheten för mig var större frukost och mer proteiner. Inga mellanmål och istället äta mer till lunch och middag. Det har fungerat klockrent för mig.
Ikväll ska vi äta köttgryta och ris och det ska bli så gott!

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “En perfekt avokado

Lämna ett svar