Pilates

Double leg stretch

Double leg stretch är en grym magövning, där rörelsen kommer från ditt powerhouse och kräver både styrka och uthållighet. En bra förberedelse för denna övning är gårdagens singleleg stretch.
Ligg på rygg som bilden ovan visar (tabletop). Andas in och förbered, andas ut och dra in magmusklerna och böj i hakan mot bröstet och lyft överkroppen från mattan. Ta tag om anklarna. Kommer ni ihåg inlägget som handlade om imprint. Det är superviktigt i den här övningen.

Andas in, håll nere axlarna från öronen, magmusklerna dras in medan du samtidigt sträcker ut armar och ben. Det blir en tvåvägsstretch. Andas ut så länge som möjligt medan du drar in mamusklerna. Överkroppen hålls lyft medan du sträcker ut.  Ju lägre du sträcker benen, desto svårare blir det att hålla kvar nedre delen av ryggen på mattan.

Andas ut och återgå till tabletop. Dra in magmusklerna djupt. Tappa inte din överkroppskurva. Bröstkorg och huvud ska inte sänkas. Repetera 6-10 gånger.
För att modifiera, lyft inte huvudet och sträck armar och ben upp mot taket istället. Var fortfarande noga med att rörelsen ska komma från powerhouse.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Lämna ett svar