Vardagen

Julafton 2018

Hej min vän! Det har ekat tomt här, både vad gäller inlägg och besökare. Normalt tycker jag det är trist när statistiken sjunker men den här gången tänker jag att det beror på att du är upptagen med att umgås med dina nära och kära. Jag hoppas att du har haft en fantastisk jul!
Julafton började med att klockan ringde vid sju och då skuttade jag upp (nåja kanske inte riktigt men vi kan låtsas :-)) och startade ugnen. Skinkan griljerade snabbt och så förberedde jag ägghalvor och omelett till julbordet. Tänkte att det säkerligen skulle bli rätt så rörigt och lite plats i ugnen så det var bäst att förbereda det som gick att förberedas.
Runt niotiden kom min bror förbi och därefter troppade barnens farmor och farfar, T och W och så Rickards lillebror N.
Samuel spelade månskenssonaten för farfar och så ville han lära farmor att spela den.
Tomten har kommit och delar ut julklappar till förväntansfulla barn.
Min outfit! Koftan är ny och jag fick den i julklapp av Rickard. Hade sett den tidigare i höstas men alldeles glömt bort den. Det hade dock inte Rickard gjort.
Efter tomten varit på besök fick barnen leka med sina nya julklappar och så åt jag massor med skumtomtar. Det förbereddes för julbord vilket vi sedan åt med god aptit. Så gott ju! Kan man tröttna på julbord? Klart man kan men inte än.
Vi såg på Kalle Anka och åt mer godis. Jag hjälpte Ida att bygga ihop sitt nya lego och jag fick hjälp av Alexander att bygga ihop ett lego friendshus.
Det åts mer godis och T kom tillbaka efter sitt tomtejobb. Filmen ”en dag i Phuket” streamades och efter filmen gick vi ut i kylan för en kort promenad. Efter en dag inne var det skönt att komma ut och få lite luft och röra på sig.
När vi kom hem åt vi lite rester från julbordet och så såg vi julfilmernas julfilm: tomten är far till alla barnen. Tycker den är rolig och det är tradition att se den. Samtidigt är det sorgligt att tänka på att många barn växer upp så. För många barn är det deras verklighet. Alkohol, med föräldrar som bråkar och är skilda. Den har verkligen en allvarlig underton. Och nu fick visst det här inlägget en allvarlig underton med så avslutar här.
 

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “Julafton 2018

 1. Härligt med en familje-jul! Själv har jag jobbat. Hann inte ens se en sekund av Kalle. Men det är som det är. Jag är ju i alla fall frisk! God fortsättning!

 2. Sån härlig julafton ni har haft det och så underbart att inte t hade glömt bort kofta.Så han kunde ge dig den i julklapp.Jag begriper mig inte på föräldrar som väljer alkoholen före sina barn eller föräldrar som inte kan hålla sams för barnens skull på Julafton.

 3. Vilken mysig jul, haha nej att gå upp 7 kanske inte är kul men det var det nog värt. Och massa julmat är riktigt gott och skumtomtarna gillar jag. Vi såg också på kalle och sen blev det julbord. 🙂 god jul!

 4. Klart han kom ihåg den koftan, den var ju urfin, sicken julpintla liksom. Jag undrar mer hur du kunde glömma den?😂
  Visst är den där kalla luften som slå mot en när man kommer ut efter en dag inomhus helt fantastisk?

 5. Jag säger själv helt nej till alkohol på julafton (och andra högtider med barnen) eftersom jag aldrig vill att de ska ha den där klumpen i magen men jag tycker om att titta på den filmen, den är bra tycker jag. Så mysigt din jul ser ut att ha varit 🙂 God fortsättning!!

 6. God fortsättning! Här blev det också en mysig julafton. Med tomte, klappar och så en massa mat och godis! Som det ska va på julen!

 7. Du är absolut förlåten för att du har prioriterat familjetid istället. Men gör det inte för ofta bara 😉
  Härlig jul ni haft! KRAM

 8. Så mysig julafton ni har haft. Jag missade tomten är far till alla barnen i år. Vi umgicks med mormor. Visst har de en allvarlig handling, med alkohol och föräldrar som som. Bara för att man är skilda så bråkar oftast inte föräldrarna på julafton. Jag är uppväxt med skilda föräldrar men dom har aldrig bråka. Jag tycker att det är sorligt att endel föräldrar väljer alkoholen före sina barn och familjer

 9. Så mysigt ni haft det igår. Fin du var i dina röda kläder. Stjärntapeten känner jag igen. Den hade äldsta sonen på sitt rum när han var liten. Ha det gott.

 10. Vilken härlig julafton ni verkar ha haft 🙂
  Älskar Tomten är far till alla barnen och har faktiskt inte tänkt på att den har en sorglig underton men det har den ju faktiskt. Kanske är sånt så "normalt" att man kanske inte tänker på det. Säger väl en del.. :/

 11. Men visst är väl de skönt att de ekat lite tomt på bloggen, det har de nästan hos mig också. Det hör lite till julen och familjehögtider. Massa kramar och god fortsättning<3

Lämna ett svar