Träningstips

Träning i vardagen

Det kan vara svårt att få in träning. Det är jobb, familj, aktiviteter om vart annat. Ett stort hälsoproblem idag är att vi sitter ner alldeles för mycket. Det som händer när man sitter ner är att kroppen går ner på halvfart och mängden blodfetter ökar i blodet. Kroppen tror att du är i vila men efter nittio sekunder efter att du ställt dig upp börjar enzymerna i blodkärlen att jobba för att hitta blodfetter. Tricket är att lura hjärnan att inte välja den lättaste vägen. För det gör den annars automatiskt. Träning behöver inte vara krångligt, man måste inte ta bilen till gymmet. Jag älskar att träna hemma och vill verkligen slå ett slag för det. Ett enkelt sätt att träna är att få in tänket i allt du gör.
– Bestäm dig för en övning som du måste göra varje gång du går in i köket. Till exempel tio armhävningar. Antingen mot diskbänken eller på golvet.
– När du pratar i telefon, gå omkring istället för att sitta ner.
– När du städar, se det som ett träningspass. Sträck dig högt, böj på knäna och städa så svetten lackar.
– Använd trapporna istället för hissen. Variera hur du går i trapporna.
– När du är ute på en promenad. Använd det som finns i naturen. Upphopp på en bänk, planka mot bänk, triceps dips mot bänk och så vidare.
– Stå upp en gång per timme, böj på knäna och rör golvet tio gånger. Det ökar koncentrationen, får igång kroppen och gör dig glad.
– Ge din hjärna en mikropaus och lägg undan telefonen och gå ut på en promenad på lunchen. Bra för sömnen, motionen, hjärnan och stressen.
– Ät mycket grönsaker
– Riv av ett pass i badrummet på morgonen innan du ska in i duschen. Ställ klockan på mobilen på tio minuter och bestäm dig för till exempel fyra övningar. Gör varje övning tio gånger i följd och upprepa sedan hela serien tills klockan ringer.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “Träning i vardagen

  1. Tack för bra tips! Jag sitter väldigt sällan ner men jag tänker att jag kan ju faktiskt göra lite övningar när jag ändå är uppe och rör på mig

  2. Ja man kommer verkligen långt på rörelser man lätt kan klämma in i vardagen, man behöver absolut inget gymkort för att röra på sig.

Lämna ett svar