Plugg

Tankar kring första dagarna

Dagens lunch! Mums så gott. 🙂
Åh vad det är skönt att vara hemma igen. Jag har varit hemma en stund och har gjort några små grejer i den första kursen. Den första kursen kändes först helt meningslös men idag tycker jag att det är bra att ha gått igenom olika saker innan den stora kursen drar igång 21 januari. Vi är indelade i basgrupper och har fått prata ihop oss en del.
I presentationen om oss själva skulle vi berätta om förväntningar och farhågor. När jag kom dit hade jag ärligt talat inga förväntningar men när jag pratat lite med en studiekamrat så fick jag lite nya tankar kring hur jag vill använda kunskaperna. Farhågorna däremot var väldigt lätt att prata om. Tiden, mina vänner! Jag har så många järn i elden så jag måste bli en drottning på planering. Imorgon ska jag börja med att kartlägga  mina dagar (vågar inte tänka på hur mycket tid jag lägger på mina sociala medier….) i en veckas tid och därefter göra en studieplanering. Studieplaneringen är en uppgift som ska betygsättas tydligen. Vet inte riktigt vad jag tycker om det…. Jag ska skriva ett arbete om källkritik på två sidor. Det är de uppgifterna jag har att göra just nu.
Vi diskuterade källor och vilka källor som är trovärdiga. En fråga var om bloggar är en tillförlitlig källa. Och svaret på det är såklart nej. Men jag tänkte att det beror också lite på vilken typ av blogg det är. Till exempel Martina Johansson som skriver många av  sina texter utifrån forskningsrapporter. Då fick jag svaret från en av eleverna att Martina har tagit rapporter utifrån sig själv. Jag tolkade det indirekt som att hon tar rapporter utifrån sina egna syften och det hon tror på. Men är det inte lite så generellt med forskningsrapporter att man kan bevisa lite vad som helst. Blir forskningen alltid opartisk och när det finns resultat som går mot varandra, vad ska man lita på då? Bara en tanke som slog mig. 

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “Tankar kring första dagarna

 1. Det där med källkritik är verkligen lurigt och som du säger så kan man ju få ut nästan vad man vill ur en forskningsrapport. Just därför kan det ju bli väldigt snedvridet om man går på någon annans (en bloggare tex) sammanställningar. Gissar att Martina och tex Gudiol har lite olika versioner av vad som är sant och inte, trots att båda baserar sina fakta på forskningsrapporter. Där får man ju verkligen sätta sig in i personens "tro och filosofi" först och ta ställning till om man håller med. För det är ju inte rimligt att en själv alltid ska sitta och läsa igenom en massa forskningsrapporter, även om det ju blir mest opartiskt (fast kanske ändå inte helt rätt om man inte har kunskapen att göra något av informationen haha..).. Svårt är det i alla fall…

 2. Hur ska du kartlägga dina dagar??? Spännande, skulle också vilja se hur mycket tid man lägger på allt, eller vill man det?? Har nog missat vad du pluggar för någonting, eller bara glömt, heh?? Kram <3

 3. Lycka till med planeringen av dina dagar. Jag behöver mina daglistor eller to listor för att få ihop mina stressigaste dagar.
  Ha det gott.

 4. vad är de för kurs du ska läsa?
  Jag har just läst samhälle på komvux och där fick vi också tala om just källkritik osv. Mycket intressant!

 5. Förväntningar är faktiskt svåra att komma på tycker jag… Ja jag har ju naturligtvis sökt in på en kurs eller ett program för att utvecklas och lära mig något =) Ja studieplanering är super viktigt.

 6. Hoppas att arbetsuppgiften kommer att vara givande och att du lär dig något med den. Stort lycka till!
  Sv; ja, som student behöver vi verkligen använda oss utav en kalender. Det är oerhört viktigt håller jag med om! 🙂

 7. Så bra att första kursen inte var meningslös trots allt! 😀 Det här med sociala medier skulle kunna sluka hur mycket tid som helst om man så tillåter. Det gäller att inte fastna och felprioritera så att tiden läggs där den inte borde 🙂
  Jag är glad att det inte är jag som ska skriva en uppgift om källkritik på två sidor, för den skulle kunna bli antingen många sidor eller avklarad på ett halvt blad 😉

 8. Ja att planera sina dagar in i minsta detalj eller lite så är verkligen inte alls dumt. Jag har börjat med att planera mina dagar striktare för att se vad jag läcker energi. Jag måste bli bättre på energibalansering. Du kommer säkert då till allt bra.

Lämna ett svar