Personligt

Fem en fredag vecka 39: Sagostund

Idag har jag mest legat på soffan faktiskt. Har inte alls känt mig sådär superkry, ngen feber men blaha. Varit llite tungandad när jag har gjort saker, som tex tidigare idag när jag hängde tvätten. Lurigt värre och kanske att jag skulle söka vårdcentral men jag väljer att avvakta lite. När barnen var  skolan tittade jag på Sagan om konungens återkomst. Jag älskar den trilogin, både att läsa och att tittapå filmerna.
Appropå att läsa så började jag kika i boken ovan idag. Jag har kommit till kapitlet med preventivmedel och det är så intressant att läsa om hormoner. Det finns inget i kroppen som bara påverkar lokalt utan snarare globalt. Allt hänger ihop i kroppen.
Men nu, fem en fredag och den här gången är temat Sagostund. Det tyckte jag var lite roligt.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till Elisa så fler kan ta del av Fem en fredag.

  1. Vilken är din favoritsaga från när du var liten?
  2. Vilken sagokaraktär passar bäst in på din personlighet?
  3. Vilken sensmoral från en fabel gillar du?
  4. Vilken film baserad på en saga är din favorit?
  5. Det var en gång…” – hur skulle du fortsätta sagan om dig?

Vilken är din favoritsaga från när du var liten?

Jag har alltid älskat Disneyklassikerna och då Askungen och Skönheten och odjuret.

Vilken sagokaraktär passar bäst in på din personlighet?

Jag är nog mer en blandning av olika karaktärer. En sjungande drömmare med många idéer. Kanske Belle´s pappa i Skönheten och odjuret.

Vilken sensmoral från en fabel gillar du?
Bra fråga, kan inte komma på någon just nu.

Vilken film baserad på en saga är din favorit?
Lätt Sagan om ringen-trilogin. När jag var barn så läste jag böckerna så många gånger. Dock så fyllde slutet i sista boken mig alltid med en tomhetkänsla och jag kunde inte låta bli att tänka att det fanns alver någonstans i en avlägsen del av världen.

”Det var en gång…” – hur skulle du fortsätta sagan om dig?
Det var en gång en tjej med stora drömmar och stort intresse för att lära sig saker.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “Fem en fredag vecka 39: Sagostund

  1. Ja du hormoner skulle man gärna vilja ha en inblick, förklaring och vetskap i för ibland förmånas man själv hur man mår och beter sig i känslor osv

  2. Så kul att läsa! Tycker också mycket om sagan om ringen triologin, inte läst böckerna men sett filmerna flera gånger om ☺️

Lämna ett svar