6 december 2023

Ett halvår med ketogen kost

Igår var det ett halvår sedan som jag började med keto. Jag är helt imponerad över mig själv och min vilja att inte ge mig. Fortfarande mår jag bra av keto.  Minns du min målbild som jag skrev om? (För dig som missat det inlägget så kan du läsa det HÄR). Jag vet inte, men det känns som att kroppen kommit ytterligare ett steg till på vägen mot att kunna använda fett som energi även vid sprint. I helgen dömde jag fotboll och på lördagens match kändes det verkligen som att jag hade fart i benen. Älsar den känslan!
Just den här veckan har jag inte varit superstrikt, beror såklart på vad man jämför med men igår blev det lite pommes till hamburgarna. Jag har någonstans landat i att hur häftigt är det inte att kunna använda både fett och glukos som energikälla. Dock så märker jag direkt när jag slarvar med fettet. Suget kommer tillbaka direkt. Intressant det där hur viktigt fettet är för att hålla suget borta. Jag kan alltså inte dra ner på fettet.
Jag har börjat med:
– L-glutamin. Det är en av tjugo byggstenar i protein och bra för bland annat tarmen och för träning. Om man vill äta lågkolhydratkost och samtidigt träna och kroppen inte är med på det tåget så är l-glutamin bra. Immunförsvaret använder även glutamin som bränsle vid sjukdom och så är det den vanligaste aminosyran i muskelvävnad och viktig när man vill bygga muskelmassa. Jag har köpt min glutamin på bodystore men den säljs även på apotea tex. Jag tar en tesked varje morgon i ett glas med vatten.
 

Saker jag gör som inte är keto men som ändå fungerar för mig (inte punkten med sömnen:

  • Sover fortfarande för lite. Jag tror dock att problemet med sömnen kommer rätta till sig när jag börjar arbeta på US. Tror inte jag kommer orka slarva med sömnen då.
  • Äter gärna falukorv och vanlig majonnäs. Men inte varje dag eller flera gånger i veckan.
  • Dricker energidrycker. Vad gäller mina energidrycker har jag dock satt ett slutdatum. 
 

Hannas krypin

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Visa alla inlägg av Hannas krypin →

Lämna ett svar

%d