Veckans Pilatestips

En variation på spine stretch

Jag har skrivit om spine stretch så många gånger men det är för att övningen verkligen är helt fantastisk. Idag tänkte jag tipsa om en variation på övningen.
                                             
Utgångsposition är en vanlig spine stretch, lyft upp i ryggen, gör dig lång och axlarna rakt ovanför höfterna. Jag råkar luta lite framåt, ser jag. Dra in naveln mot ryggraden andas in. Andas ut och rulla ner i ryggen en kota i taget, som att du rullar nerför en vägg. Andas in och håll kvar, andas ut och rulla upp. Gör det 4 gånger.
 
 
På den fjärde stannar du kvar nere och tar tag om tårna. Fokus är att göra ryggen rund, så dra in naveln mot ryggraden och pressa ryggen bakåt. Försök också komma så nära golvet som möjligt. Jag brukar andas in och ut två gånger.
Flytta ner händerna till fötterna och gör samma sak som när du håller i tårna. Andas in och släpp händerna. Andas ut och rulla upp.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “En variation på spine stretch

  1. Ohh tack för tipset babe 🙂 ska fan prova denna för satan va ont ja har just nu i nacken ryggen ja vet inte va ja gjort ärligt talat 🙁 kanske ska prova detta

  2. Jag gillar dina såna här inlägg. Tycker du tipsar om många fina saker och saker man kan göra för sina kropp.
    Denna överningen kommer jag testat imorgon

  3. Bra alternativ till den rörelsen. Har grämt mig så länge över att jag inte når mina fötter haha. Rörlighet är verkligen en av mina svaga sidor, men jag försöker jobba på det. Men det är så tråkigt 😅

Lämna ett svar