Träning

Tips för en kontorsråtta och dagens träningspass

Lite rufsig i håret efter dagens träningspass!
Jag velade ju om jag skulle springa utomhus eller inne. Till slut föll valet på att springa på löpbandet. Då var nästa problem vilket pass det skulle bli. Valde mellan min stege eller att springa backintervaller. Det fick bli min stege då jag struntade i uppvärmning och gick direkt på första intervallen i stegen: 1400 meter (det var planen iallafall, det blev 1500 meter.) Eftersom jag började rätt lågt i fart så kände jag att jag kunde skippa uppvärmningen. Gillar verkligen inte uppvärmning så jag tar alla chanser jag kan få till att slippa… 😜Resterande del av stegen såg ut så här: 
1300 meter i 10,5 km/h, 1000 meter i 11 km/h, 800 meter i 12 km/h, 600 meter i 12,5 km/h och sista intervallen 400 meter i 13 km/h.
Det är lätt att hitta på ursäkter till att inte träna. Därför gäller det att alltid hitta möjligheterna. Som dessa övningar som du kan göra medan du sitter vid datorn och läser något. Du behöver inte ens värma upp utan övningarna är så skonsamma att det inte behövs. Det är så att avsätter man inte tid för att ta hand om sig själv så kommer man att få avsätta tid för sjukdom istället. Det vill man ju undvika.
 1.  Flexion, förläng på vägen ner och förläng i ryggen på vägen upp. Tänk dig att du ska rulla upp och ner för en vägg.
 2. Extension, tappa inte magstödet i extensione
 3. Flexion med rotation, rotera först och rulla sedan ner. Tänk som på flexionen.
 4. Lateral flexion, tänk att du har en boll vid midjan som du ska lyfta upp och över.
 5. Rotation, rotera från midjan och inte från axlarna. 
 6. Lyft båda benen samtidigt, ger bra magstyrka.
Mer styrka för magen. Spänn magmusklerna, lyft upp i ryggen. 
 • Lyft ett ben och rotera mot benet. Rotera från midjan.
 • Lyft ett ben. Samma sak här, spänn magen.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “Tips för en kontorsråtta och dagens träningspass

 1. Gött att du tog dig iväg & träna 💪🏼👏🏻😊. Håller med! Uppvärmning är såå tråkigt!! Jag kan skylla på hur trött jag är i kroppen 😁. Men oftast gör jag uppvärmning. Jag tycker att stretcha är skönt att göra iaf 😊. Mycket bra övningar du visa 👍. Speciellt den att dra upp bena & träna magen.
  Ha en skön helg! Ta hand om dig❣️

 2. Gött att du tog dig iväg & träna 💪🏼👏🏻😊. Håller med! Uppvärmning är såå tråkigt!! Jag kan skylla på hur trött jag är i kroppen 😁. Men oftast gör jag uppvärmning. Jag tycker att stretcha är skönt att göra iaf 😊. Mycket bra övningar du visa 👍. Speciellt den att dra upp bena & träna magen.
  Ha en skön helg! Ta hand om dig❣️

Lämna ett svar