Vardagen

Rädsla eller kunskap? Eller både och kanske…..

Ute skiner solen, jag har sovit som en gris i natt. Tänkte skriva som ett barn men barn sover generellt inte på nätterna. 😜 Förutom mina, de hade aldrig svårt att sova, inte ens som spädbarn. Jag är otroligt seg i kroppen. Nu kommer mina sju dagars arbete ikapp mig. Igår kväll däckade jag i soffan, vaknade till när Rickard kom hem från sin match, somnade igen och nästa tilfälle jag vaknade passade jag på att borsta tänderna och sedan krypa ner i sängen igen. Jag somnade direkt. Så trött ju. Känns nästan som när jag jobbat natt ju. Men en nocco och lite frisk luft kommer jag bli pigg av. Idag ska jag ut i solen och döma fotboll. Det är många tränings- och tävlingsmatcher och få domare, det vanliga läget med andra ord. Det ska bli kul att få springa lite. Jag hoppas bara på att kroppen håller. Den har ju varit lite lurig. Tänkte skriva opålitlig med men tänka snälla tankar var det.
Den här ”memen” är så bra. Under coronapandemin var det så tydligt att media fokuserade på skrämsel och clickbates. Allt för att hålla oss rädda och inte slappna av för en enda sekund. Tycker det är lite samma sak nu med kriget i Ukraina.
Det är en svår balansgång för samtidigt som man kanske helst vill stänga av och inte ta in något alls så är kunskap makt och trygghet. Jag har idag lyssnat på avsnittet på Framgångspodden där Alexander intervjudade Oscar Jonsson, med mina ord Rysslandexpert. Mycket spännande samtal och det gav iallafall för mig lite mer kunskap kring krisen. Det gäller att hitta rätt källor som är konstruktiva och inte spelar på att skrämma människor samtidigt som man ändå inte skyggar för verkligheten. Svårt ju!

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “Rädsla eller kunskap? Eller både och kanske…..

  1. Det är verkligen extremt mycket skrämselpropaganda just nu. Tyvärr blir det nog så när klick är viktigare än att visa en objektiv och nyanserad bild av allt som händer i världen.
    Hoppas du får en fin dag ute i solen 😊

Lämna ett svar