Träning

Fokus styrka

Förra veckan dömde jag fyra matcher vilket gjorde att det inte fanns utrymme för så mycket annan träning än just matcherna. Det tänkte jag ta igen den här veckan så idag värmde jag upp i dryga kilometern på löpbandet och sedan fick det bli ett gäng styrkeövningar. Det fick bli 30 sekunder aktiv tid och 30 sekunder vila. Vi får se hur glada mina höfter blir men de är minst lika ledsna av stillasittande så då känner jag att det bara är att fokusera på att bygga styrka. Så kanske det på sikt leder till att jag blir smärtfri. Har du tränat något idag?

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

2 Comments on “Fokus styrka

  1. Alltså ärligt Hanna! Det är sommar, det är varmt och du tränar på ett löpband. Det är nåt jag inte förstår, för du är ju inte ensam att gå till gymmet eller använda ditt löpband hemma. Kommer inte riktigt ihåg hur många kilometer en domare springer per match, men en elitdomare springer 12 kilometer/match. Säg att du springer mellan 6-8 km/match. Då har du verkligen fått en rejäl träningsdos. Tycker jag då, som aldrig gillade att springa. Därför blev jag målvakt;-)
    Nu kan jag skylla på ”spinal stenos”, så jag rör mig inte mera än jag måste.

    PS. Håller helt med dig och din resonemang angående sjukvården. Hoppas verkligen att Regeringen lyssnar den här gången. Och som privatperson betalar jag gärna lite mera skatt, bara den går till vård och omsorg. DS.

    1. Jag vet men det var bara själva uppvärmningen eftersom jag skulle köra styrka i vardagsrummet. Sen till mitt försvar ska jag också säga att jag aldrig har gillat att springa i värme. Fotbollsmatcherna är det bara att gilla läget och springa ändå men vad gäller träningarna kan jag välja. 😀 Men nästa gång jag ska springa utanför fotbollsplan blir det i skogen. 😀 På min senaste match sprang jag ungefär 7 kilometer men det beror helt på tempo och hur många spelvändningar det blir.

Lämna ett svar