Hanna funderar

Strejk och blockad

Idag klockan elva så trädde Vårdförbundets strejk i kraft eftersom parterna inte kommit överens. Av nyfikenhet så läste jag Vårdförbundets rapport om unga i vården. Det är verkligen ingen upplyftande läsning. Tycker det är sorgligt att det skapats ett sådant tufft arbetsklimat att många unga inte tror de kommer orka ett helt yrkesliv inom vården. Så vad är det egentligen som Vårdförbundet kräver för sina medlemmar? Ja det kan du se i bilden ovan. Jag tycker inte att det är orimliga krav. Att det anses vara omöjligt att genomföra är kostnaden. Men vad kostar det egentligen samhället med övertid och sjukskrivningar? Jag tror inte att det sparar pengar i längden.

Att människor vill jobba inom vården är en förutsättning för att det ska finnas god vård att erbjuda när medborgarna blir sjuka. Men utan bra arbetsvillkor så kommer det inte att fungera. Det har gått så långt att droppen är nådd. Det måste göras något drastiskt för att få politiker att reagera och agera. Jag hoppas att det blir en ändring nu. Att jobba övertid är inte rimligt i längden. Det kan vara en okej akutåtgärd någon gång då och då men inget som ska vara standard när det fattas folk.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Lämna ett svar