Hanna funderar

Att göra en höna av en fjäder

Jag kan ofta hamna i tankemönster där jag förstorar upp saker och ting. Jag förväntar mig att det ska vara på ett visst sätt och vips är det där lilla problemet mount everest. Du vet det där välkända uttrycket att göra en höna av en fjäder, det är jag i ett nötskal. Men så ger jag det några dagar av grubblande och sedan är det bra.

  1. Det är viktigt att vara medveten om man lätt förstorar upp saker och ting. När det händer mig tycker jag att det är viktigt att hejda mig själv och fundera över om det verkligen är så stort. Är det återigen en situation där jag överdriver på grund av osäkerhet eller är det ett verkligt problem?
  2. Om man ändå hamnar där att det det känns övermäktigt, bryt ner problemet i små delar. På så sätt får man en klarare bild. Ta en sak i taget.
  3. Finns det något i problemet som man faktiskt kan kontrollera? Börja med det och hitta små åtgärder som tar det vidare mot en lösning.
  4. Det är inte dumt att reflektera över hur man löst tidigare situationer. Vad har man lärt sig och hur kan man använda det i kommande situationer.
  5. Det är också viktigt att prata med någon. Den personen kan ge input så du kan se på situationen på andra sätt. Ibland räcker det bara att nämna att man funderar över en sak och vips så kommer det nya idéer.
  6. Ta en paus!

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

4 Comments on “Att göra en höna av en fjäder

Lämna ett svar