Tänkvärda inlägg av andra

Bästa svar på tal på en av de dummaste texterna jag läst!

Ett inlägg som är för bra för att inte publicera igen!

Jag har velat kommentera en text länge som cirkulerar på Facebook och jag har sett vänner dela den Varje gång jag har läst den så har jag bara känt varför. 🙄 Nu har Anna kommenterat texten åt mig. Tack för det!

”Denna går runt nu, men den känns inte seriös. Jag var bara tvungen att svara på den:

”Hej

När jag blir erbjuden en 3:e dos, då tar jag den också, och även om jag måste ta en varje år.”

TANKE: Varför då? Albert Einstein sa att idioti är att göra samma sak om och om igen och förvänta sig ett annat resultat. Funkar den inte de första gångerna så kommer den ju inte funka kommande gånger. Gör om gör rätt.

”Jag är vaccinerad – och nej jag vet inte vad som finns inuti – varken i detta vaccin eller de jag fick som barn, eller vad som finns i Big Mac eller Hot Dogs.”

TANKE: Detta är nästan pinsamt att skriva ut. Har man noll koll och ingen kunskap så kanske man ska vara tyst? Jag vet vad som finns i både sprutorna, hamburgaren och korven. Därför väljer jag bort alla tre.

”Jag vet inte vad som finns i Ibuprofen eller någon annan medicin heller, jag vet bara att det hjälper min smärta.”

TANKE: Att ta bort symtomen och låta orsaken vara kvar är väl inget någon vill stoltsera med. Eller? Jag har en spik i foten och tar värktablett för det och det funkar… och när inflammationen sprider sig så tar jag antiinflammatorisk medicin för det och det funkar….? Jag häpnar över att någon vill erkänna sig så här okunnig.

”Jag kan inte alla ingredienser i min tvål, schampo eller deodorant.”

TANKE: Kanske därför du inte mår så bra och är rädd nu?

”Jag känner inte till långtidseffekterna av mobiltelefonanvändning.”

TANKE: Mer okunskap och någon är stolt över det? Jag förstår verkligen inte hur någon vill gå ut med allt de inte kan och förstår och använda det som ett argument för något. Det är ju bara pinsamt.

”Jag vet inte om maten jag åt på restaurangen var lagad med rena händer eller om mina kläder, mina gardiner eller min läsk innehåller något farligt.”

TANKE: Så därför kan man göra fler okunniga val?

”Kort sagt…Det är mycket jag inte vet – och mycket jag aldrig får veta.”

TANKE: 10 minuters nyfikenhet och lite mindre faktaresistens så hade detta varit löst på ett nafs.

”Men en sak vet jag: Livet är kort, väldigt kort, och jag vill fortfarande göra annat än att bli ’inlåst’ i mitt hem. T ex skulle jag vilja hälsa/skaka hand eller kanske krama folk – utan rädsla!”

TANKE: Där är vi i alla fall överrens. Skönt!

”Som barn och som vuxen är jag vaccinerad mot polio och många andra sjukdomar; mina föräldrar och jag litade på vetenskapen och jag led aldrig – eller överförde någon av dessa sjukdomar – jag vaccinerades mot…”

TANKE: Vi får inte blanda ihop vacciner med mRNA. Det är som att jämföra lastbilar med äpplen.

”SÅ…. Jag är inte vaccinerad för att behaga regeringen, utan för att:* Inte dö av Covid-19”

SVAR: Det har inte med vaccinet att göra. Nu har de ju kommit på att det inte funkar…*

”Undvika att sprida virus”SVAR: Det visar ju alla forskningar att du gör i alla fall, oavsett.* ”Kunna krama mina nära och kära”

SVAR: Det kan du ju!*

”Inte behöva göra PCR- eller antigentest för att gå på restaurang, åka på semester och mycket annat i framtiden.”

SVAR: Avslöjad… nu behagar du regeringen.*

”Kunna leva mitt liv”

SVAR: Det kan du.*

”Bara ha Covid-19 som ett gammalt minne”

SVAR: Det borde det redan vara.*

”Skydda oss alla!”

SVAR: Det vill nog alla, tyvärr gör vi inte detta genom det åtgärder vi idag använder. Vi skulle behöva röra oss mer, andas rätt, äta bra, skratta mer och ha kunskap om vad som finns i korven och schampot. Det hade skyddat. All forskning visar att sprutan bara skyddar dig själv (i några månader), inte andra för alla smittar.” Jag kopierade denna text för att den står för det jag tror på. Kom igen Sverige”

SVAR: Du står för okunskap? Och en ovilja att lyssna och lära? Och är stolt över det? Borde det inte vara, Kom igen Sverige nu öppnar vi upp för fakta, kunskap och ansvar? Nu lär vi oss vad som skapar hälsa och trygghet och slutar göra allt som skapar sjukdom och gör så vi hamnar i riskgrupper hit och dit? Eller?”

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

6 Comments on “Bästa svar på tal på en av de dummaste texterna jag läst!

 1. Nej vetenskap är ingen sanning utan mycket tro och så får vi små bitar ibland som ser ut att vara rätt och jobbar vidare i den riktningen. Men oftast faller det och vi börjar om. Och om. Och om. I all oändlighet. Tyvärr är det inte mycket vi vet om människan, väldigt lite men vi får vara glada för de små framsteg som görs. Men tyvärr har inget skett på många områden som drabbar barn och ger sjukdom för alltid och många andra sjukdomar också som drabbar oss.
  Vi kan inte ens bota influensa …
  Och vi som arbetar med detta kan stå under stora krav så när EN faller ur och inte följer mönstret som uppdragsgivaren vill, ja men då kastar vi ut den felande och fortsätter med dem som svarar ”rätt”. Jag tror att den felande kan ge Nobelpriset, den ska man fila vidare på. Istället får en rad forskare snarlika resultat som i slutändan inte leder någonstans. Det mesta är grundforskning och väldigt snarlika, de stora upptäckterna existerar knappt.

 2. Nja, mRNA ar ju ett vaccin. Sa det kan man visst jamfora.
  Sjalvklart ska man ifragasatta information fran media och i sociala medier, men vissa saker ar vetenskapliga fakta alltsa. Dvs det spelar ingen roll vad jag eller du tycker om det, det ar och forblir sant anda. Som nagon mycket smartare an mig sa: “The nice thing about science is that its true whether you believe in it or not.”

  1. Fast nej. Om man läser på hur mrna fungerar så är det skillnad. Normalt sett ger de vanliga vaccin dessutom immunitet mot sjukdom (tänker inte på influensavaccin nu) och det ser man med klar tydlighet att mrnavaccin inte gör.

  2. Att hävda att vetenskap är det sanna är intr smart. Med tiden kommer hela tiden nya slutsatser så vetenskap är inte statiskt. Det som är sant idag är förändrat imorgon när ny kunskap tillkommer. Så nej, jag tyckte inte det var så smart sagt av den personen i din närhet.

Lämna ett svar