Hanna funderar

Är vetenskap alltid sanning?

“The nice thing about science is that its true whether you believe in it or not.”

Jag fick följande slutkläm på en kommentar på mitt senaste inlägg och det fick mig att börja fundera. Är vetenskap alltid sanning? Mitt spontana svar på den kommentaren var att det ju inte alls är sant. Jag tänker att för att något ska vara sant kan det inte vara föränderligt. Vetenskap är inte på något sätt statiskt. Med det menar jag att det vi vet idag kan mycket väl visa sig vara fel imorgon.

Därför tror jag att det blir så fel att hävda så bestämt att vetenskap alltid är sanning. Hur skulle vi komma vidare om forskning inte ifrågasattes, om man inte försökte vidareutveckla resonemang och försöka ta reda på mer.

Vetenskap ska ifrågasättas och ska inte heller accepteras med hull och hår. Beroende på hur man lagt upp sin forskningsrapport kan man bevisa det mesta. Tex LCHF, i forskningen kan man hitta mycket, både det som talar för och emot. Jag tror inte vi skulle komma vidare i vetenskapen om det inte ifrågasattes. Tänk om det inte hade forskats vidare på det här med mättat fett. Då hade ju myten kring det mättade fettets farlighet fått fortsätta spridas. Eller det här med kolesterolet och dess farlighet vid hjärt-kärlsjukdomar som också är en seglivad myt.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

5 Comments on “Är vetenskap alltid sanning?

  1. Pingback: HANNAS KRYPIN

Lämna ett svar