Min vardag

Ett gäng frågor utan svar

Det har varit en tuff dag på jobbet med mycket att göra så det var skönt att få komma hem. Det första jag satte händerna i var att kika till mina paletter. Tänkte plantera om de som fått rota sig men jorden hade blivit alldeles blöt och äcklig. Fråga mig inte hur det gått till men jag måste iallafall köpa ny jord. Tills vidare får skotten rota sig mer. Känns inte som en nackdel direkt.

  • Jag har inte blivit klokare på vad jag ska rösta på. Vem får min röst och vem får förvalta mitt förtroende? En viktig fråga och kanske blir det en blank röst. Då visar jag iallafall att jag inte är nöjd med dagens styre. Någon annan kanske tycker det är en bortkastad röst men hellre visa mitt missnöje på det sättet än att inte rösta alls.
  • Vart finns alla undersköterskor som utbildat sig inom området? Många tänker att de flyr från äldreomsorgen till sjukhuset men det är brist på sjukhusen med. Vad väljer man att jobba med istället?
  • Hur tänker Varbergs el? Vem kan spara ihop 50000 på kort tid? Tänker att det bara är rimligt för en person med höga inkomster och de kan nog betala sina elräkningar utan att behöva ha en buffert för det. Det är inte rimligt att behöva ta ett lån för att kunna betala sina elräkningar….
  • Hur kan Sverigedemokraterna just nu vara Sveriges största parti? För min egen del känns det oroväckande att de växer och blir större. Jag tror att det är ett symtom på ett djupt missnöje mot etablerade partier som enligt många misslyckats med styrningen av landet. Människor vill få till en förändring. Sen kan man verkligen diskutera om SD är det bästa alternativet men att människor drar sig dit tyder på att man vill se en förändring på något sätt. Kallare vindar? Ja, det har vi ju verkligen sett under pandemin att det blåser kallt på många olika sätt.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

6 Comments on “Ett gäng frågor utan svar

  1. Jag tror att problemet är att folk inte vill ha det som nu, men orkar inte leta upp de alternativ som trots allt finns. Hörs inte alternativen finns de inte.

    1. Ja, det låter inte helt orimligt att det kan vara så. Många röstar kanske också på ett parti som de ”alltid” röstat på. Familjen har alltid tex varit socialdemokrater och då röstar man på det partiet.

Lämna ett svar