Min vardag

Fem en fredag vecka 1: In med det nya

Jag knallade glad i hågen till tåget imorse. Har tagit tåget ett par pass den här veckan eftersom ljuddämparen på bilen skramlar och Rickard jobbat. När jag kom till station så upptäckte jag att det visst är helgdag och tåget går rätt sent för att jag ska hinna till jobbet till kvart i sju. Det var bara att knalla hem igen och ta bilen istället. Bilen som har stått stilla några dagar var som en snöboll och inte helt lätt att få ren. Dörrarna hade också frusit. Tur jag hade tid att gräva fram bilen. Men i tid kom jag till praktiken.

 1. Vilken är din närmsta nya plan för året? Att göra mina 30 pass på IVA. Nu har jag klarat av tre. Mycket intressant måste jag säga.
 2. Vad är något du vill göra under 2023? Som jag skrev om häromdagen så vill jag göra min pilatesstreak. Jag har inte bestämt än hur mågra dagar jag ska hänga i. Vill inte ställa för stora krav på mig.
 3. Vilka tre ledord har du för 2023? För min del blir det inga ledord utan mer ”ledmeningar.” ”Vara snäll mot mig själv”, ”vara min egen bästa vän” och såklart ”vad andra tycker och tänker om mig har inte med mig att göra”
 4. Har julen åkt ner än? Nopp, inte än men vill gärna få väck julen under helgen.
 5. Hur brukar januari kännas för dig? Januari brukar kännas som en nystart och som en chans för mig att börja om.

Planer för resten av dagen är att plugga. Senare ska jag också springa en runda och träna pilates. Vad ska du göra?

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

30 Comments on “Fem en fredag vecka 1: In med det nya

  1. Jag ska ju följa min handledares schema och på grund av tre skoldagar och lite annat blir det tufft att få ihop mina tider. Så jag behövde vara där igår. Hade inte ens koll på att det var en röd dag och jag är ju så van vid att inte vara ledig på röda dagar.

 1. Har inte heller hunnit ta ner julen, vete tusan om jag hinner i helgen, har två nattpass att göra! Just kommit hem från en trevlig kväll med ett gäng från jobbet på restaurang!
  Ha en fin helg!

 2. Älskar dina ledord, då de fokuserar på dig själv. Bra där! Man är ju närmast sig själv och det ska man absolut komma ihåg oftare.
  30 pass totalt på IVA låter jobbigt, speciellt med tanke på överbelastningen i samband med ökade Covid-fall – om man får tro tidningarna vill säga. Kan dock tänka mig att det är väldigt intressant och lärorikt att jobba där.

  1. Tycker inte att det har varit jobbigt, mest spännande faktiskt. Den här veckan har det inte varit några covidfall på IVA. Patienterna ligger inne av andra anledningar.

 3. Jag har varit in en sväng till Uppsala och var inne på hemmakväll och köpte lite godis till helgen och energidryck. Ja man får inte glömma att vara snäll mor sig själv och att jag tycker du är smart när du säger att du inte vill sätta för stora krav på dig när du ska göra dina pilatestreak.

 4. spännande att praoa på Iva, det låter som att det är kris på vartenda lasarett just nu, speciellt akuten och ortopeden. Hoppas du ska trivas. Trevlig helg

 5. minns tiden när man försökte hålla bilen körklar på vintrarna, skotta vid utfarten… men nu har vi väldigt bra bussförbindelser 🙂
  Vi har haft lite ”julgransplundring” med mat som vi tycker om och inte hunnit med under julen…

 6. Här blev det en stillsam dag hemma. Det har ösregnat nästan hela dagen men två promenader har klarats av så här långt.
  Trevligt att praktiken känns intressant.

 7. Visst är det lite spännande med januari månad. nystart på år 2023.
  Inte kul när det är krångel med bilen men i det här vädret är det lätt hänt.
  Ha ett skönt veckoslut!

 8. Vilken tur att du hann hem och ta bilen när du insåg att tågen går som en söndag idag. Spännande med din praktik på iva, 27 dagar går fort och snart är du klar med praktiken och du har lärt dig mera. Att vara sin egen bästa vän är bra

 9. Å fy vad drygt med tåget & bilen. Skönt att du hann i tid till praktiken 😊iaf. Jag skulle vara helt slut 😅.
  Låter som du har bra tänk inför detta år 👍.
  Jag sitter nu & ser på skidskytte. Snart ska jag se handboll. Efter det göra middag 🙂.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

Lämna ett svar