Min vardag

Impopulära åsikter som jag har

 • Jag skapade debatt här i bloggen för några år sedan när jag skrev att jag tycker det går emot kristen tro att utöva yoga. Trampade på väldigt ömma tår då och trampar säkerligen på dom igen genom att påminna om det…..
 • Innan man beslutar sig för att något är farligt eller inte borde man innan man vet faktiskt utgå från att det är farligt. Det vill säga inte som nu där allt tas för givet att det är ofarligt tills motsatsen är bevisad.
 • Jag hamnar i precis samma debatt när jag skriver mina reflektioner kring vegetarisk kost. Det är nästan ömmare tår än att skriva om att man inte vill vaccinera sig mot covid.
 • Appropå det så är jag helt för att alla ska få välja själv hur man vill göra. Det ska vara fritt från tvång. Vaccinpass under pandemin var det absolut sämsta påhittet för att försöka komma tillrätta med virusets utbredning. Kunde kanske funkat om det var ett stabilt virus som inte muterar….
 • Jag är helt klart för en sockerskatt. Det borde inte vara tillåtet att stoppa maten full med olika sockerarter. Sockerarter som dessutom är så långt från naturliga som man kan komma. Naturliga råvaror som går igenom x antal kemiska processer borde inte få tillsättas i mat.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

15 Comments on “Impopulära åsikter som jag har

 1. Så bra att man får ha olika åsikter, eller hur? Diskussion berikar ju!

  I vår lutherska församling hade vi en grupp som tränade yoga varje måndag. Ett mycket bra initiativ om du frågar mig. Yoga behöver inte nödvändigtvis vara en religös grej. Att slappna av och utöva olika rörelser med kroppen är bara hälsosamt och vill man sedan tänka på olika mantran, vare sig det är Jesus eller buddha är det ens egen privatsak. Var i Bibeln står det tex att yoga inte bör utföras av kristna? Själv har jag inte gjort mycket yoga, men det har inget att göra med att jag är troende, snarare med att jag aldrig riktigt varit intresserad.
  Äta vegetariskt får man väl välja om man själv vill. Det är ju bättre för vår Moder Jord om vi äter mera vegetariskt, så att byta ut några måltider i veckan mot endast vegetariska rätter är bara bra för vår kära planet. Likadant med veganska rätter, men en dylik kost är ju långt mera begränsad.
  Nu vet jag inte hur Covid vaccinet hanterades i Sverige. I Minnesota var det absolut inget tvång, men det var mera som vaccinerades sig än de som inte gjorde det. Maken, som jobbar inom anestesi berättade att långt flera patienter som fick Covid utan vaccin blev klart mycket sämre än de patienter som vaccinerade sig.
  Vaccin är ju inte perfekta de heller, men skyddar ändå bättre om man tar dem än om man inte tar dem alls.

  1. – Jag är väldigt strängt kristet uppfostrad och tittar man på yogans historia och den livsfilosofi kring andlighet som fortfarande omger vissa yogis så är jag av uppfattningen att man inte bör blanda religioner. Men jag har samma uppfattning om en kristen får för sig att blanda in new age i sin praktik. Angående bibeln så står det i ett av budorden att man inte ska tillbe några andra gudar. I ett mantra är det just det man gör.
   – Visst får man vara vegetarian om man vill, det jag däremot skapade debatt kring är att jag inte tror att det är en universalmetod som passar alla.
   – I min närhet var det en epidemi med covid, alla som vaccinerat sig med minst tre sprutor blev sjuka medan jag och en till som inte tagit vaccinet alls blev smittade och sjuka.

 2. Jag är vegetarian, yogautövare, min första och bästa lärare mycket katolsk sådan. Vi gjorde tre OM på min yogalärares minnesgudstjänst när han gått hädan. Hans fru fick tillstånd av kyrkan som annars knorrar väldigt om detta. Det var magnifikt! Dessutom har jag jobbat i Svenska kyrkan i nästan 15 år. Förstår verkligen inte problemet. Vi talar om Ekumeniskt samförstånd och sen är en icke-religös praktik ett hinder. What? Sorry! Har nog halkat in på fel ställe.

  1. Jag är väldigt strängt kristet uppfostrad där yoga definitivt inte skulle utföras som kristen. Tittar man på yogans historia så har den ett helt annat syfte än vad vi i väst använder det till. Det är inte bara träning utan det finns en andlig dimension också och jag är av uppfattningen att man inte ska blanda religioner. Sen gör alla som man vill såklart, jag skriver utifrån min uppfostran, historia och hur yoga får mig att må.

 3. Oj, de där debatterna har jag missat, eftersom jag är så ny här på din blogg 😊
  Gillar att du uttrycker dina åsikter. Det är det sannerligen inte alla som vågar.
  Önskar dig en fortsatt fin helg 🥰

 4. Vissa åsikter är helt klart mer kontroversiella än andra men så får det vara tänker jag. Det fina är att man har rätt att uttrycka sina åsikter (så länge man håller sig inom lagens råmärken) och vi behöver aldrig tycka lika. Tvärtom kan det många gånger vara berikande att vi tycker olika men det gäller att hålla diskussionen på en snygg nivå.

  1. Något jag önskar är att vi var mer toleranta för att alla inte tycker lika. I dagens samhälle ska alla tycka lika och alla andra åsikter är fel. Blir galen på det…..

 5. – yoga och kristen tro – det fick jag googla. Säger bara – jaha, och???
  – farligt vs. ofarligt – säger bara googla för att bilda sig sin egen uppfattning
  – vegetarisk kost – står mig rakt upp i halsen. Det borde finnas både och. Som nästan alltid. Jag tvingar ingen att äta, och vill inte heller bli tvingad att äta vegetariskt.
  – vaccinpasset. Måste säga att det för min egen skull var rätt. Tappade räkningen efter fjärde sprutan. Trodde då att jag redan tagit fem…
  Sockerskatt – absolut!!! Gärna för min del. Tyvärr kommer staten inte tjäna mycket pengar på mig där, då jag ytterst sällan äter sött.

  PS. Att INTE vara PK nuförtiden är INTE lätt;-) DS.

  1. En fråga, hur kommer det sig att du var positiv till vaccinpass när det i slutändan inte gjorde någon skillnad på huruvida man blev sjuk eller inte. Vaccinerade som ovaccinerade blev smittade och även på tillställningar med enbart fullvaccinerade blev folk sjuka i covid.

 6. Visa människor måste utmana sig & göra farliga saker. Testa hur långt det går. Tyvärr när det går dåligt så lägger dem människorna sitt liv i andras människors händer som får ta hand om personen som har testat sin gräns lite väl för långt.

  Jag är med för sockerskatt. Gillar med naturliga råvaror. Å även råvaror från Sverige.

  Sen tycker jag att bindor & trosskydd ska vara gratis.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

 7. En troligtvis impopulär åsikt som jag har är att man bör få ha sina åsikter i fred och inte kritiseras för dem. Om jag tycker att det är konstigt med vegetariska köttbullar, på vilket sätt stör det en annan människa, till exempel. Jag såg en gång en mycket mörkhyad lång människa sitta med ett glas mjölk, läsandes en finsk dagstidning, häpnade och stirrade en stund. När jag berättar om det påstår folk att jag är rasist och att jag inte får skratta. Hoppsan.

Lämna ett svar