Personligt

Jag grät en skvätt…..

……. För att:

 • jag kräver perfektion av mig själv men jag kan såklart inte leva upp till mina högt ställda krav. Det är så dumt det där hur jag kräver mer av mig själv än någon annan. Att någon annan inte gör allting100% hela tiden gör mig inget, det är inget jag ens lägger någon energi på.
 • jag är allmänt känslig just nu….
 • för att jag faktiskt hör illa och ibland känns det som att folk tror att jag bara lyssnar dåligt när det faktiskt är så att jag inte hör. Jag säger ju inte va flera gånger för att jag tycker det är kul…..
 • för att det bara är allmänt tufft ibland och igår var en sådan dag…

Även idag känner jag mig lite, vad ska man säga, tung i sinnet. Låter kanske lite dramatiskt men vet inte hur jag ska beskriva känslan. Jag känner mig inte så glad helt enkelt. Så för att vända det tänkte jag helt enkelt lista det som jag ändå är glad över:

 • Semestern är snart här och nu har nedräkningen börjat på allvar.
 • Jag jobbar sju pass till och sedan är jag ledig fyra härliga veckor.
 • Barnen har snart sommarlov.
 • Vi åker snart till Gotland.
 • Idag ska jag ut på fotbollsplan igen.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

25 Comments on “Jag grät en skvätt…..

 1. Bra du hittar saker att vara tacksam över också, men ibland måste man få vara ledsen. Det är inte kul att höra illa tex. Just nu är jag nästan döv på ena örat efter en lång förkylning och det blev värre när jag cyklade från jobbet i blötsnöstorm i torsdags. Jättejobbigt.

  Tur vi båda har så mycket att glädjas åt.

 2. Tråkigt att folk ska ge pik för att man inte hör och ändå förklarar sej. Hoppas det blir bättre snart 🥰

 3. Ibland har man för stora krav på sig själv. Bra att du har saker att längta till när det känns jobbigt. Att åka till Gotland är något ni gör varje år om jag förstått det rätt. Jag har aldrig varit där men skulle gärna åka dit någon gång.

  1. Ja, vi åker varje år. Det blir nionde gången som vi åker dit hela familjen. Jag och Rickard var även där i april och firade bröllopsdag.

 4. Anlag för perfektionism är både ett aber och en gåva: Kan vara så uttröttande, samtidigt som det kan ge livet mer av helheter, som andra kan missa.

 5. Skönt ändå att ibland bara konstatera och registrera, Idag var en tuff dag. Kanske inte alltid så mycket att göra åt det, bara låta passera. Och blicka framåt! Har du skrivit ner det har du förmodligen redan delvis också släppt det.
  Ha det bra 🙂

 6. Känner delvis igen mig, har också känt att det varit lite tungt så här i slutet av terminen och innan semestern är inom räckhåll. Ibland behöver man också bara få gråta av sig för att kunna ta nya andetag.
  Hoppas det lättar och att det tunga känns överkomligt snart

 7. Ja, varför ställer man högre krav på sig själv än vad man skulle drömma om att göra på någon annan. Har funderat mycket på det. Min grundfilosofi är att har man gjort sitt bästa utifrån dag och situation har man alltid rätt att vara nöjd. I teorin fungerar det alltid men i praktiken är det inte lika självklart…
  Jobbigt att inte höra så bra vilket kan uppfattas felaktigt av folk som inte vet. Tänker att det vore bra att berätta från början så behöver inga missförstånd råda.

  1. Jag har också funderat över det och landar ändå i att det nog handlar om den där grundosäkerheten som finns i mig. Den där osäkerheten kring om det jag gör är bra nog och vad tycker andra. Egentligen spelar det ingen roll vad andra tycker utan det viktiga är ju vad jag tycker.

   1. Så är det. Vad andra tycker spelar ingen roll men ändå är det lätt att tankarna kommer. Det handlar säkert om en grundosäkerhet tänker jag. Jag tycker själv att jag har blivit mycket säkrare med åren.

    1. Ja, jag med men ibland så faller jag dit igen. Särskilt om jag gjort något i mitt tycke dåligt. Det där dåliga är dock saker som jag aldrig skulle lägga energi på om andra gör.

 8. Ibland har man sådana där dagar när allt känns lite tungt och vemodigt.
  Men det är rätt skönt att gråta en skvätt när man känner sig så med.
  Skönt att snart ha semester.
  Carin

 9. Japp. Detta var jag för några dagar sedan. Hade ju kunnat räkna ut att det var mens på gång, men för mig som nästan nått klimakteriet går det inte längre att följa några beräkningar och jag glömmer helt enkelt bort hormonernas inverkan mellan gångerna. Hoppas att det är bättre idag!

  1. Jag brukar alltid ha tjockångest när det snart är dags för mens. Det som jag var ledsen över var helt andra saker och saker som jag kunde ”ta på”.

 10. Ingen av oss är perfekt. Har slutat med det sen jag gick in i den berömda väggen, och då får andra tro att jag är lat, men good enouth är nog mer sant

 11. Önskar jag kunde säga något fint till dig. Vissa dagar är grå och de kanske behövs för att de ljusa ska glänsa mer. En cyberkram och tankar där jag hoppas tiden flyger till din semester blir det från mig.

Lämna ett svar