Min vardag

Klokheter, pladder och skojsigheter

Var inte rädd för att förlora folk eller ”vänner.” Var rädd för att förlora dig själv och förlora din frid samtidigt som du försöker behaga alla andra.

Min första jobbvecka blev väl inte riktigt som jag tänkt mig. Det strulade till sig med bemanningen så jag jobbade i tisdags natt och imorgon ska jag jobba natt istället för administrativt på dagen. Men det blir bra det med. Det ger lite extra pengar vilket är välbehövligt med tanke på bilreparationen och andra extra utgifter som blivit under semestern.

I måndags ringde Rickard till verkstaden i Visby för att kunna planera för en hämtning av bilen. Svaret han fick var att de inte visste alls när bilen skulle kunna lagas fast de hade delarna hemma. Så dåligt bemötande tycker jag. I allafall, igår vid lunchtid kom helt plötsligt ett sms om att bilen är klar. Så Rickard satte sig direkt och kollade på olika alternativ för att kunna ta sig till Visby. Det är inte nästgårds direkt…. Till slut så landade vi i att fråga Marcus om han hade möjlighet att skjutsa Rickard till Nynäshamn för att ta färjan över. Jag har en väldigt snäll bror för han ställde upp. Så nu sitter Rickard på färjan hem och jag sitter här i soffan och skriver några rader.

Dagens träning blev att cykla till och från jobbet. Det gick verkligen undan idag, inte till jobbet men hem. Kanske fick lite hjälp av vinden med men det kändes mest som motvind faktiskt. En hög motivationsfaktor är att tävla med en dam på elcykel. Hon skulle minsann inte cykla från mig, haha. Lite senare behöver jag köra mina rehabövningar. Eller det är bara en, tåhävningar. Kan en cykeltur motsvara en sisådär trettio tåhävningar nåntro? Är sugen på lite pilates med. Frågan är om jag ska göra det medan potatisen till fiskpinnarna kokar. Ja, så får det bli.

Tänkte avsluta mitt inlägg med dessa roliga rader om autocorrect. Det fungerar aldrig som jag vill…. Hur mår du? Har du gjort något roligt idag?

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

26 Comments on “Klokheter, pladder och skojsigheter

 1. Att tävla med elcyklister är verkligen en bra morot! Jag brukar bli lite småsur när de cyklar om mig i en backe och försöker trampa på mer just därför 😀
  Skönt att bilen är hemma nu.

 2. Så otroligt fint citat, Hanna och det är verkligen så sant. ❤️

  Härligt med en cykel tur och det kan va så att vinden hjälpte till 🙂

 3. Ett mycket bra ordspråk.
  Klämmigt av din bror att skjutsa mannen så ni får hem eran bil från Gotland.
  Kommer ihåg när el-cyklar inte var så vanliga, och en dam mycket äldre än mig cyklade om mig en morgon till jobbet. Helt plötsligt saktar hon ner på cykelbanan och jag kommer ifatt henne igen. Då ber hon om ursäkt för att hon har en el-cykel 😁.
  Ha en bra dag.
  Carin

 4. Bilen behöver också omsorg… Tåövningar kan man väl göra när man borstar tänder. Mina fötter har blivit så lyckliga, från att ha ont när jag går 200 meter till brevlådan, går jag nu drygt en halv mil dagligen, inte så fort, tantfart 🙂 Dottern tipsade mig om barfotaskor, passar mig (innan dess fick jag MBT gungskor av sonen, började kunna gå längre utan att det gjorde ont).

  1. Ja exakt, jag gjorde mina tåhävningar igår medan jag skalade potatis. Det var bra balansträning….. Så bra att du har haft gott resultat av dina övningar. Fem kilometer om dagen är riktigt bra. Har också funderat på barfotaskor, det är ju mer naturligt för fötterna.

 5. Tur att bilen blev klar rätt snabbt. Jag mår bra. Är hos mamma i söderhamn, har varit här sedan i söndags och på söndag ska jag bli hemskjutsad av mamma och hennes man.

 6. Det där med jobb och planering 🙂 Tur man är flexibel. Att ta sig till Visby är ju inte det enklaste, men tur det löste sig. Själv har man varit ledig i tre hela dagar, men om ett par timmar är jag på det igen.

  1. Så skönt med såna där korta men samtidigt lite längre ledigheterna. Ja det är bra att vi jobbar oregelbundet, annars hade någon av oss varit tvungen att ta ledigt från jobbet.

 7. Men visst är det knepigt när man får ett sådant bemötande, men ni fick ju hem bilen iallafall, härligt med en snäll bror. 🙂

  Ha en fin afton.

  1. Ja, jag förstår inte riktigt hur de tänkte. Hade ju inte varit så svårt att bara bestämma en dag. Hade ju inte gjort något om det dröjt lite till men man vill ju veta.

 8. Men då trist att bilen gått sönder – det där är ju aldrig en billig historia kan jag tänka mig. Hoppas det ändå löser sig – men tråkiga pengar så extra pass skadar ju inte då. Vad anställ av hans bror att köra honom i alla fall.

 9. Så skönt att det löste dig med hämtning av bilden för den stod inte precis runt kvarteret.
  Här har det varit en mellandag och vi har inte gjort så mycket men det funkade det med. Jo, promenerat som vanligt för långpromenaderna vill jag inte vara utan!

Lämna ett svar