Min vardag

Solliden slott

I lördags innan loppet besökte vi Solliden slott. Slottet ligger strax utanför vackra Borgholm. Jag har velat besöka den vackra parken i flera år så det var kul att äntligen få till ett besök. Jag glömde systemkameran hemma vilket var lite synd. Hade velat kunna ta riktigt fina bilder.

Solliden uppfördes som en sommarbostad för blivande Drottning Victoria och slottet stod färdigt 1906. Drottning Victoria led av dålig hälsa och hon letade efter en plats där hon kunde komma bort från storstaden. Hennes besvär lindrades av klimatet på Öland och miljön gav henne lugn och ro. Kronprinsessan tog sin inspiration från Italien och var själv väldigt aktiv i byggprocessen.

Det var Gustaf V som öppnade parken för allmänheten och testamenterade Solliden till Carl Gustaf som är vår nuvarande kung. Drottning Silvia besökte Solliden första gången 1973 och har tillfört nya växter och planteringar under åren.

En utställning som vi tittade på var Idéträdgårdsutställningen på den gamla krocketbanan. Jag drömmer om ett litet växthus så det var kul att få se vackra växthus. Ett av växthusen var extra roligt att se: Sara Bäckmos utställning med fokus på grönsaker. Anledningen till det är att jag läser hennes blogg titt som tätt. Utställningen med växthus finns kvar till första oktober.

Bilder från entrén, en plantering med Agave, stenpartiet och rosor från den holländska trädgården.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

11 Comments on “Solliden slott

  1. Det är verkligen fint ute på Solliden! Var många år sedan jag var där senast. Underbara bilder som du delar med dig av! Hoppas du får en fin fortsättning på dagen! Kramar 💖

  2. Solliden är verkligen fint och alltid värt ett besök vilket dina bilder visar. Vi var där förra året och någon sådan utställningar var det inte då, däremot en mindre om fågelholkar. Kanske inte lika inspirerande…

    Ha en bra dag!

Lämna ett svar