Min vardag - Pilates

Lite pilates och livsregler

Det är fredag igen och imorgon när jag kliver av mitt nattpass så har jag redan jobbat en vecka efter semesterns slut. Så fort det går. Jag är glad över att jag inte har semester just nu då vädret inte bjuder på någon härlig sommar/semesterkänsla.

Igår medan potatisen kokade så tränade jag 45 minuter pilates. Jag brukar alltid välja kortare pass när jag tränar hemma men igår kände jag för ett lite längre pass. Det var helt underbart att sträcka ut kroppen och precis det jag behövde. Är sugen på några minuters rörlighet idag med. Det behövs. Jag läste något klokt hos Nilla, hon länkade vidare till Krickelins inlägg så jag tänkte att jag faktiskt skulle dela några av de punkter som dök upp i inlägget. Det handlar om hur man kan på olika sätt kan tackla livets alla ups and downs. Tyckte det var kloka ord.

 1. Vid stress över ngt: Att inte tänka ”hur ska jag lösa detta problem” utan ta det från andra hållet: vad behöver jag just nu? Svaret är sällan ”älta”, men ofta ”skapa lite distans” innan jag fattar beslut.
 2. Att försöka vara som ett charmigt pensionat där folk känner sig välkomna och hemma. Tex: öppen och varm men med tydliga gränser. Vid behov: Nu är det tyvärr fullt. Nu är det tyvärr stängt pga renovering. Varmt välkomna åter senare.
 3. Att fatta beslut via omvägen ”vad skulle en person med trygg anknytning och självrespekt göra nu”. Det låter självklart men man får så tydligt perspektiv på vad man håller på med när man checkar av så.
 4. Våga visa mig svag och sårbar, be om hjälp.
 5. Välja mina strider – ovärt att gå i klinch med människor där man har olika åsikter och när man förstår att dialogen inte är saklig utan styrd av bara känslor. Att backa respektfullt och säga att “vi tycker nog olika här och det är ok” är ofta det klokaste alternativet.
 6. Bada året om så regelbundet det bara går.
 7. Säg alltid förlåt. Både till mig själv och andra.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

8 Comments on “Lite pilates och livsregler

  1. Det gör jag ofta, tränar medan jag lagar mat. Tex armhävningar mot diskbänken eller knäböj. Det var härligt att sträcka ut kroppen på mattan.

 1. Mycket av tipsen är väldigt bra men då man är mitt inne i något så blir det svårt. En stresscoach sa en gång att hen gick till en terapeut för att ”lära sig använda sina egna verktyg” Är det extremt mycket blir man så lätt blockerad tyvärr.

 2. Fina kloka livsregler! 🙂
  Jag vill också bada mera! 🙂 I år har det varit dåligt på den fronten… Jag var på g för 2-3 år sedan. Dags att komma igen! Jag vill hoppa i lika lätt som Krickelin!

Lämna ett svar