Min vardag

Ett besök på Ismantorps fornborg

När vi var på Öland förra helgen så passade vi på att besöka en fornborg, nämligen Ismantorps fornborg. Den ligger i Långlöts socken, någon mil från Borgholm. Muren är ca 4 meter hög och det finns nio portar. Innanför muren finns 88 bevarade husgrunder och mitt i borgen finns också resterna av ett torg. Den här borgen byggdes under 200-talet och var i bruk till 600-talet.

Mysig väg som ledde till borgen. Bilden blev tyvärr lite suddig.

Vi fick lite GPS-strul och blev inlurade på en smal skogsväg. En kvinna med hund sprang ikapp oss och undrade vad vi höll på med för där gick det inte att köra så det var bara att vända. Det visade sig sedan att vi svängt av en avfart för tidigt….

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

20 Comments on “Ett besök på Ismantorps fornborg

  1. Vilken mysig utflykt. Det var länge sedan jag var på Öland nu, men minns det som väldigt vackert och skulle gärna åka tillbaka en dag.

  2. Åh nej va jobbigt att gps:en krångla men vilken tur och snäll människa som sa till och hjälpte er 🙂

  3. Vilka bilder! och vilken förmån att få se det. Det är ungefär som jag- jag vill besöka Pompeji någon gång, för att få se hur de hade det förr i tiden, hur det såg ut och allting. Jag är fascinerad av det.

  4. Kul att göra lite utflykter när man är invägning se lite annat, en gammal Borg är ju rätt coolt att ha sett. Och det är ju rätt coolt att något sån gammalt faktiskt finns kvar än idag

  5. Sånt är så intressant. Har inte varit på Öland sen jag var liten. Bor du i närheten eller? Bra blogg, för övrigt!

  6. Vad spännande och åka och besöka en fornborg låter spännande 🙂 tur att kvinnan han springa i kapp er så att ni kom på rätt väg 🙂

Lämna ett svar