Personligt

När negativa tankar tar över

Att tänka snälla tankar är en utmaning och något jag övar på varje dag. I min vardag känner jag faktiskt att det börjar göra skillnad. Jag vågar mer och mer lita på det jag kan och att det jag gör är bra nog. Lite har det såklart också hjälpt att faktiskt få höra att ett bra jobbat.

 1. Självmedvetenhet: Börja med att bli medveten om dina egna tankar och inre dialog. Observera hur du pratar med dig själv och vilka typer av tankar som dominerar. Detta medvetande är det första steget mot förändring.
 2. Utmana negativa tankemönster: När du upptäcker negativa tankar, försök att utmana dem. Fråga dig själv om dessa tankar verkligen är realistiska eller om de är resultatet av automatiska negativa reaktioner. Utmana dem genom att tänka på mer balanserade eller positiva perspektiv.
 3. Fokusera på det positiva: Rikta uppmärksamheten mot det som är bra i ditt liv och det du är stolt över. Fokusera på dina prestationer och framsteg snarare än att fastna vid eventuella misstag eller brister.
 4. Praktisera självmedkänsla: Var lika snäll mot dig själv som du skulle vara mot en nära vän. Om du stöter på svårigheter, ge dig själv samma förståelse och stöd som du skulle ge till någon annan i samma situation.
 5. Skapa en positiv morgonrutin: Starta dagen med positiva tankar genom att inkludera några minuter av självreflektion. Detta kan sätta tonen för resten av dagen.
 6. Omgiv dig med positivitet: Undvik negativa påverkningar och människor som drar ner dig. Omge dig istället med människor, aktiviteter och miljöer som inspirerar och stödjer din positiva utveckling.
 7. Skriv dagbok: Skriv ner dina tankar och känslor regelbundet. Detta kan hjälpa dig att identifiera mönster och arbeta igenom negativa tankar. Samtidigt kan du också dokumentera positiva händelser och dina framsteg.
 8. Var tålmodig med dig själv: Förändring tar tid, och det är normalt att stöta på motgångar. Var tålmodig med dig själv och erkänn att det är en process. Varje steg mot positiva tankar är en framsteg.
 9. Sök professionell hjälp vid behov: Om du kämpar med att hantera negativa tankar eller om det påverkar din mentala hälsa allvarligt, överväg att söka professionell hjälp. En terapeut eller rådgivare kan ge stöd och verktyg för att hantera dessa utmaningar.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

5 Comments on “När negativa tankar tar över

 1. Visst kan det vara något av en utmaning men jag är ganska så säker på att det är en sak som man kan träna på. Du märker märker att det börjar gör skillnad och det borde sporra till att fortsätta i samma anda.

  Önskar en fin adventskväll!

Lämna ett svar