Söndagslistan

Söndagslistan vecka 50

Idag är årets mörkaste dag och imorgon vänder det igen. Tänk att det redan går mot ljusare tider. Än dröjer det innan det märks men just känslan av ljusare tider gör mig glad. Jag har sovit efter nattpasset och tar en lugn eftermiddag/kväll inför nästa nattpass.

Känsla: Förra veckan hade jag sådan efter tenta-ångest. Så känns det inte alls den här veckan. Det har varit en bra vecka med en väldigt positiv känsla.

Väder: I veckan var det minusgrader och ett vackert snötäcke lyste upp. Igår började det blåsa och plusgraderna var ett faktum så nu är det barmark igen. Det är så trist, hoppas på snö lagom till jul igen.

Träning:

 • Måndag: Jag sprang intervaller på löpbandet, 15*30 sekunder.
 • Tisdag: Försökte jogga lite men jag var så stel och tung i mina ben. Istället blev det ett pass med styrka och kondition. Resten av veckan hade jag en hemsk träningsvärk.
 • Onsdag: Räknas det att jag och Ida var ute och åkte pulka? Knata uppför backen är bra träning.
 • Torsdag: Jag och Rickard gick ut på en tre kilometer lång promenad. Var som en isbit om benen så därför ville jag inte gå längre.
 • Fredag: Jag och Rickard tog en sen kvällspromenad. Det var isigt så vi var lite som Bambi på hal is.
 • Lördag: Jag sprang intervaller på löpbandet, 20*30 sekunder.
 • Söndag: Vila efter nattpass.

Låt:

Mina positiva från veckan:

 • sången på Rickards jobb.
 • att få se nötknäpparen med Ida.
 • det har blivit en riktigt bra träningsvecka.
 • att jag hittat en bra smärtlindrande tablett för mina höfter så den här veckan har det inte gjort lika ont.

Veckans inlägg: Jag lyckades hitta en widget där de fem senaste inläggen länkas automatiskt. Bra grej men jag har ingen aning om hur jag gjorde….

Bilder från veckan:

Tips: Gillar du att lägga pussel? Jag hittade en sida på nätet där man kan lägga pussel online. HÄR kan du testa.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

5 Comments on “Söndagslistan vecka 50

 1. Jag ÄLSKAR optimister:-) Så jag blir så glad att ditt vintersolstånd är imorgon. Då är det några dagar tidigare än i kalendern, då det inträffar den 22 december. Men imorgon kommer min lön (min pension) in på kontot. Och det är ju alltid positivt:-)
  Bra att du har blivit av med din tenta-ångest. Jag menar det är ju för sent att ändra och/eller påverka nåt. Så då kan du lika gärna släppa det hela. Och skulle du mot förväntan bli underkänt, så går världen inte under för det. Bara att ta nya tag.

  Du vet en av mina grannar pluggar statsvetenskap på Linköpings Universitet, mest på distans. Under året fick han bara underkänt på två tentor. Han fick visst komplettera nåt, vilket han gjorde på fem minuter. Ungefär. Sedan blev han godkänd. Ja, nu vet du vad som väntar OM du mot förväntan skulle bli underkänt.

 2. Ett trevligt sammandrag på din vecka.
  God fortsättning på tredje advent och hoppas inkommande vecka också blir en trevlig sådan. 😊

Lämna ett svar