Min vardag

Selfie #21 Om sömnen

I veckans selfie undrar Klimakterihäxan hur vi har det med sömnen. Sådär skulle jag säga spontant. Men det blir väl bättre med lite semester och nu när det blivit lugnare omkring mig.

1. Pyjamas, nattlinne eller naken? Inga kläder alls.

2. Lämplig temperatur i sovrummet för att du ska sova gott? Det ska vara svalt men inte kallt så jag ligger och fryser.

3. Hur mörkt ska du ha det? Mörkt. Annars kan jag inte sova.

4. Hur många kuddar har du i din säng? Jag har två kuddar. Fast inte ovanpå varandra, det blir för mycket.

5. Hur många timmar sover du per natt, ungefär? För lite är min spontana känsla.

6. Sover du i ett sträck eller vaknar du och somnar sedan om? Jag somnar, vaknar, somnar om och så vrider och vänder jag mig på väldigt mycket. Det ser alltid ut som hej kom och hjälp i sängen på morgonen.

7. Drömmer du? Ja ofta. En återkommande dröm jag har är att när jag dömer fotboll så kommer jag alltid försent till matchen och hur mycket jag än blåser i pipan så kommer det inget ljud. Än så länge har jag inte kommit försent till match och jag har inte varit med om att pipan slutar fungera så jag vet inte riktigt var dessa drömmar kommer ifrån.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

14 Comments on “Selfie #21 Om sömnen

 1. Jag har hört talas om motsatsdrömmar, dvs. drömmer du något otäckt så betyder det tvärtom, hoppas dina drömmar är såna! Jag lägger mig väldigt sent, aldrig före midnatt, men sen är jag i stort sett medvetslös tills mobilen surrar igång. Du har förmodligen en rullgardin om du behöver ha det mörkt när du sover.

 2. Jag skrattade lite åt din dröm, men det måste förstås vara en mardröm om det inte kommer något ljud i visselpipan.
  ha en fin dag!

 3. Kul att läsa dina svar … en del har vi gemensamt, som att vi sover lite oroligt … och stökar till det 🙂

 4. Skrattade gått åt sjuan, för det är ingen dröm utan mera en mardröm skulle jag säga – hahaha:-)
  Våra sovvanor är rätt så lika, förutom ”för lite sömn”. Det tyckte jag alltid när jag fortfarande jobbade. Nu kan jag ju välja hur mycket jag vill/kan sova.

 5. Vill också ha svalt när jag ska sova, får genast svårt att sova om det är för varmt. Kul läsning, alltid roligt med lite personligt 🙂
  Ha en fin kväll!

 6. Det du beskriver är väl ännu en typisk stressdröm, lite släkt med den jag nämnde??? Och att sängen ser ut som om den under natten behandlats med en jättestor elvisp, det känns också väldigt bekant…

 7. du drömmer väl om det du är rädd skulle kunna hända, kanske? jag far också runt i sängen. ibland ligger madrassen på trekvart. sömnen har. varit ett problem i hela mitt liv alltsedan jaf var liten

Lämna ett svar