Min vardag

Selfie #9 Om namn

Veckans Selfie med Klimakteriehäxan handlar om namn. Kul tema tycker jag. Häng på du också. Lämna din länk hos Klimakterihäxan så fler kan läsa dina svar.

 1. Är du bekväm med namnet dina föräldrar valde att ge dig? Ja, nu är jag det men jag gillade inte mitt namn när jag var barn. Det var så tacksamt att reta mig: Hanna panna liksom….

2. Om du har barn, vad avgjorde i valet av deras namn? När jag var gravid med Samuel så hade jag bara ett namn i huvudet. Han skulle heta Samuel och inget annat. Han har ett andra namn också men det vill jag inte skriva ut. Alexander fick sitt namn när han kommit ut. Vi tänkte oss en Simon eller Oscar men det passade inte alls. Nej, Alexander fick det bli. När Ida låg i magen så hade jag ett favoritnamn: Tilde. Det tyckte inte Rickard, han gillade Tilda men nej det tyckte inte jag. Så det fick bli en liten Ida istället.

3. Vilket är det otrevligaste kvinno- respektive mansnamn du vet? Jag ogillar namn på personer som är otrevlig mot mig. Då får även namnet en negativ klang.

 4. När folk gifter sig – tycker du då att makarna ska ha bådas efternamn eller ska en av dem skala bort sitt? Hur gjorde du?  Tycker man ska välja efter det man själv vill. Innan jag gifte mig hette jag Widerberg i efternamn. Valde dock att ta Rickards efternamn så det fick bli en Karlsson. Gissa om jag är ”unik” med kombon Hanna Karlsson…..

5. Bästa hundnamnet? Jag gillar inte hundar så pass på den frågan.

6. Ska bilar och andra ägodelar ”döpas” och i så fall varför? Det gör man som man vill. Vår lilla Ford Fiesta har fått namnet Agda. Tycker det passar så bra.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

15 Comments on “Selfie #9 Om namn

 1. Du gillar varken Simon eller Oscar. Mitt äldsta barnbarn heter precis så. Dottern valde första namn, jag fick välja andranamn. Hanna är ett fint internationellt-klingande namn. Alexander är ett ståtligt namn, ett riktigt kunganamn och Ida låter så gulligt! Har knappt ägt en egen bil så inga bilnamn hos mig, desto fler hundnamn …Ha en fin tisdag

 2. Så kul att läsa dina svar. Personligen hade jag aldrig bytt bort ”Widerberg” mot ”Karlsson”. Men om man vill var en vanlig ”Svensson” så… hahaha:-)
  Agda är en höna för mig, men jag är sååååå glad att du också döper dina bilar.. För det gör jag också:-)
  PS. Jag gillar inte hundar heller. Men du, Hanna det är inte PK 😉

 3. Jag tycker att personen gör namnet helt enkelt. När vi gifte oss behöll vi våra respektive namn men lite senare tog Husse mitt efternamn. Jag tycker inte det finns något rätt eller fel utan det är bra att valfriheten finns.

 4. Känner igen det där med att babyn får ett namn som man tycker att hen ser ut som … blir nog oftast bra tror jag!
  Och som jag skrev i mitt inlägg: inget fel i att heta Karlsson! Kul att du gillar SELFIE-grejen!

  1. Tycker det är lite intressant det där hur man direkt kan känna att ett namn man tänkt sig inte alls passar. Nej det är inget fel. Tycker det är okej att inte alltid utmärka mig från massan.

 5. Oj, det här var intressant och jag skulle kunna svara en hel del på de där frågorna. Men nu är det kväller och jag behöver min nattsömn, så för att inte fastna här får jag avvakta.
  Men intressant läsning var det verkligen.
  Jag har också en Alexander, vår yngsta som nu är 31 år 🥰
  Kanske nappar på detta när jag har lite bättre tid.
  Godnattkram 🤗

Lämna ett svar