Världen idag

Ta den för laget…..

Ta den för laget, den mening som jag fortfarande ryser av obehag inför. Förutom att mantrat om att vaccinet är säkert och effektivt. Har du liksom jag noterat att hjärtstopp hos unga människor ökat markant världen över? Jag har inte grottat ner mig i några siffror kring det än men när jag har tiden så är det just det som jag kommer vilja ta reda på mer kring. Har hjärtstopp hos unga ökat eller är det bara att medierna skriver mer om det? Jag tror det förstnämnda. Jag hoppas att jag har fel.

I väntan på att jag kommer ha tid att återigen grotta ner mig i siffror tänker jag i sin helhet dela Sjuksköterskeuppropets öppna brev till Västra Götalands regionen (VGR). Anledningen till det öppna brevet är att VGR körde en massiv kampanj för att få så många unga som möjligt att vaccinera sig. Ta den för laget var mantrat.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

2 Comments on “Ta den för laget…..

  1. Det jag förvånas mest över är det, enligt mig, ologiska agerandet hos många. Min första tanke när jag läste om covid var att jag måste tänka extra mycket på immunförsvaret. Jag oroade mig lite för att d-vitaminer, frysta bär och andra nyttigheter skulle ta slut, för folk borde ju rusa efter det. Men nej, folk köpte bara toapapper och tog sprutor. Och myndigheterna sa inte ett ord om hur folk skulle förbättra sitt immunförsvar utan det var bara sprutor, avstånd och handsprit som gällde.

    1. Ja, det förundras jag också över, hur många bara helt sonika slutade tänka och köpte allt från myndigheterna med hull och hår. Medias och politikers makt är stor och när såna här grejer händer så förstår jag på ett annat sätt hur riktigt hemska saker kunnat inträffa.

Lämna ett svar